Motorina produsă la Petromidia alimentează trenurile românești

298
Motorina produsă la Petromidia alimentează trenurile românești - rompetrol1-1561398052.jpg

Articole recomandate

Motorina produsă la rafinăria Petromidia va alimenta locomotivele CFR Călători, în următoarele 4 luni. Potrivit datelor oficiale publicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, Rompetrol a câștigat o licitație în urma căreia va furniza carburant pentru locomotivele diesel operate de compania feroviară de stat.


Rompetrol a câștigat contractul pentru livrarea de motorină timp de patru luni, iar valoarea se ridică la 70,72 milioane de lei. Valoarea contractului este ușor sub valoarea estimată de CFR Călători, (circa 71 de milioane), iar compania a primit două oferte. În urma licitației publice, Rompetrol Downstream a câștigat contractul, criteriul de atribuire fiind cel mai bun raport preț-calitate.


Carburantul este produs în instalațiile din rafinăria Petromidia, la standardele cele mai înalte din România și în conformitate cu normele de mediu impuse la nivelul Uniunii Europene. Rompetrol Rafinare produce combustibili diesel Euro5 încă din 2006, înaintea de aderarea României la UE. Carburantul care va fi pus și la dispoziția CFR Călători are un conținut scăzut de sulf (concentrație mai mica de 10 ppm).


Rompetrol operează o rețea de distribuție carburanți formată din 926 unități de puncte de alimentare (stații proprii, stații partener, stații mobile: expres, baze interne de 5, 9 și 20 metri cubi), în creștere cu 15% față de nivelul din 2017.  La acestea se adaugă șase depozite de carburanți (Arad, Craiova, Mogoșoaia, Simleul Silvaniei, Vatra Dornei și Zărnești) și trei stații de îmbuteliere a gazului petrolier lichefiat (Bacău, Arad și Pantelimon).


Vânzările totale de carburanți ale Rompetrol Downstream și Rompetrol Gas au atins anul trecut un nivel de 2,38 milioane tone (benzine, motorine, gaz petrolier lichefiat), în creștere cu 6% față de volumul obținut în 2017.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3425 secunde