Monede dedicate vizitei Papei Francisc în România

342
Monede dedicate vizitei Papei Francisc în România - monedededicateviziteipapeifranci-1558733166.jpg

Articole de la același autor

Începând cu data de 30 mai 2019, Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic monede din aur și alamă pentru colecționare și va pune în circulație o monedă din alamă, cu tema Vizita Apostolică a Sanctității Sale Papa Francisc în România.


Caracteristicile monedelor pentru colecționare sunt următoarele:
- moneda din aur are 31,103 grame și valoare de 500 de lei;
- moneda de alamă are 6,1 grame și valoare de 50 de bani.
 Moneda pentru circulație are 6,1 grame și valoare de 50 de bani.
Aversul monedei din aur prezintă imagini ale unor lăcașuri de cult și numele localităților unde se află acestea, respectiv Catedrala Sfântul Iosif - ,,BUCURESTI", Sanctuarul marian - ,,SUMULEU CIUC", Catedrala Sfânta Treime - ,,BLAJ", Catedrala Sfânta Fecioară Maria, Regină - ,,IAȘI", care vor fi vizitate de Sanctitatea Sa Papa Francisc, inscripțiile în arc de cerc "ROMANIA" și anul de emisiune "2019", stema României și valoarea nominală "500 LEI".
Aversul monedelor din alamă pentru colecționare și circulație prezintă imagini ale acelorași lăcașuri de cult și valoarea nominală "50 BANI". Moneda pentru numismați va avea și litera "N" într-un cerc, ca semn distinctiv al piesei pentru colecționare.
Reversul comun tuturor monedelor prezintă portretul și blazonul Sanctității Sale Papa Francisc și inscripțiile în arc de cerc ,,VIZITA APOSTOLICA A SANCTITATII SALE PAPA FRANCISC IN ROMANIA", perioada vizitei ,,31 MAI-2 IUNIE", deviza acesteia ,,SA MERGEM IMPREUNA!".
Tirajele acestei emisiuni sunt: 500 de bucăți pentru moneda din aur;
10.000 de bucăți pentru moneda din alamă pentru colecționare;
1.000.000 de bucăți pentru moneda din alamă pentru circulație.
Prețurile de vânzare sunt: 8.660,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broșura de prezentare; 10,30 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alamă de 50 bani pentru colecționare.


Monedele din aur, monedele din alamă pentru colecționare și monedele de circulație, cu tema Vizita Apostolică a Sanctității Sale Papa Francisc în România, au putere circulatorie pe teritoriul României.
Punerea în circulație a monedelor de circulație se va face prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2357 secunde