Monedă din argint dedicată Societății de Cultură Macedo - Română

de Ion TIȚA-CĂLIN Joi, 12 Septembrie 2019 124
Începând cu data de 18 septembrie 2019, Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 140 de ani de la înființarea Societății de Cultură Macedo - Română. Moneda are valoarea nominală de 10 lei și cântărește 31,103 grame. 


Aversul monedei prezintă statuia „Lupa Capitolina” (Lupoaica), simbol al latinității, adoptat și de Societatea de Cultură Macedo – Română și un fragment din statutul societății; inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul de emisiune „2019”.


Reversul monedei prezintă portretul și numele lui Calinic Miclescu, mitropolit primat și președinte onorific al Societății de Cultură Macedo – Română și portretul și numele lui V.A. Urechia, secretar, membri fondatori ai acesteia; inscripția în arc de cerc ,,SOCIETATEA DE CULTURA MACEDO-ROMANA” și anul înființării societății ,,1879”.
Tirajul pentru această emisiune este de 300 monede din argint.


Prețul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv certificatul de autenticitate este de 350,00 lei.
Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României, iar lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Constanța, Dolj, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei