Modernizarea ecluzelor canalelor navigabile a obținut finanțarea pentru faza a II-a

290
Modernizarea ecluzelor canalelor navigabile a obținut finanțarea pentru faza a II-a - modernizareaecluzelor-1527180298.jpg

Articole de la același autor

Compania Națională "Administrația Canalelor Navigabile" a semnat contractul de finanțare pentru proiectul de investiții "Modernizare ecluze. Echipamente și instalații. Faza 2". Perioada de implementare a proiectului este de 60 de luni, până la data de 30 iunie 2021.


Obiectivul general al proiectului este să asigure condiții de navigație în siguranță pe Canal Dunăre - Marea Neagră și Poarta Albă - Midia Năvodari. 


Vor fi executate următoarele lucrări: reabilitarea echipamentului de bază al ecluzelor Agigea și Cernavodă, pe firul malului stâng, și Ovidiu, pe firul malului drept; reabilitarea și modernizarea instalațiilor auxiliare ce servesc echipamentului de bază al acestor ecluze; reabilitarea stației de pompare complexă Cernavodă și a stațiilor de pompare pentru apărarea localităților împotriva inundațiilor (Saligny, Mircea Vodă, Faclia); executarea galeriilor de ape mari, la ecluzele Ovidiu și Năvodari.


Valoarea totală a proiectului este de 547.124.183 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 353.734.275 lei, iar valoarea finanțării nerambursabile acordată de Comisia Europeană este de 265.300.706 lei.


Investiția aduce beneficii în ceea ce privește siguranța navigației, reducerea timpului de așteptare la ecluze, dar și beneficii de transport, prin micșorarea transferului către alte modalități de transport (rutiere sau feroviare).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5062 secunde