Ministerul Transporturilor are facturi neplătite de patru ani în Memorandumul Mării Negre

181
Ministerul Transporturilor are facturi neplătite de patru ani în Memorandumul Mării Negre - ministerultransporturilorarefact-1596205791.jpg

Articole de la același autor

România este membru al Memorandumului de înțelegere privind controlul statului portului în regiunea Mării Negre. Documentul a fost semnat la Istanbul, pe 7 aprilie 2000, de către autoritățile maritime ale celor șase state riverane Mării Negre: Bulgaria, România, Georgia, Federația Rusă, Turcia și Ucraina și a intrat în vigoare pe data de 19 decembrie 2000.

Principalele prevederi ale Memorandumului se referă la:

- implementarea și armonizarea la nivel regional a legislațiilor statelor riverane Mării Negre, în ceea ce privește convențiile internaționale privind standardele de siguranță a navigației, navigația comercială, pregătirea și brevetarea marinarilor, încadrarea echipajului, măsurarea tonajului navelor, pregătirea și atestarea ofițerilor pentru controlul statului în porturi;

- procedurile de inspecție, de reținere a navelor și modul de realizare a acestora;

- modalitățile de creare a unui centru zonal de informații și a unui secretariat pentru autoritățile maritime ale statelor participante și prevederile administrative ce decurg din acestea.

S-a stabilit astfel ca secretariatul să funcționeze la Istanbul, iar centrul zonal de informare, la Novorossiysk (Federația Rusă).

Bugetul necesar implementării Memorandumului de înțelegere privind controlul statului portului în regiunea Mării Negre cuprinde două componente aferente celor două structuri mai sus menționate, iar contribuția totală părții române este de 25.000 de dolari pe an.

În prezent Ministerul Transporturilor se află în imposibilitatea de a onora plata integrală a facturilor ce reprezintă cotizația anuală pentru anii 2017, 2018, 2019, 2020, se arată într-un referat postat pe site-ul instituției.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5468 secunde