Ministerul Finanțelor Publice, anunț important pentru mediul de afaceri

133

Articole de la același autor

Programul de sprijin guvernamental IMM leasing de echipamente și utilaje va fi operaționalizat în perioada imediat următoare, a anunțat Ministerul Finanțelor Publice. Prin această inițiativă, este stimulată accesarea finanțărilor de tip leasing financiar în vederea achiziționării de active noi sau second-hand de către companii, în special de cele care au nevoie de transfer de tehnologie în procesele de producție.

În cadrul programului, sunt garantare de către stat finanțările de tip leasing financiar pentru achiziționarea de echipamente și utilaje de către IMM-uri, precum și de întreprinderi care au un număr egal sau mai mare de 250 de angajați.

Garanțiile de stat reprezintă maximum 80% din valoarea finanțării pentru achiziția de echipamente IT și tehnologia informației și maximum 60% din valoarea finanțării pentru achiziția de utilaje și echipamente tehnologice, vehicule pentru transport mărfuri și persoane utilizate în scop comercial în cadrul unei operațiuni de leasing financiar.

Valoarea maximă cumulată a finanțărilor garantate de stat ce pot fi acordate unui beneficiar va fi de 5.000.000 lei, iar perioada și modalitatea de rambursare a finanțărilor vor fi stabilite de finanțatori, conform normelor interne ale acestora.

Durata maximă a perioadei de leasing va fi de 72 de luni, cu posibilitatea acordării unei perioade de grație cuprinsă între 3 și 12 luni, iar avansul achitat de utilizator este de 0% și, în funcție de solicitarea beneficiarului, poate ajunge până la maximum 20% din valoarea de achiziție a bunului finanțat (exclusiv TVA). 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5125 secunde