Ministerul Finanțelor propune discriminarea fiscală între salariați

180
Ministerul Finanțelor propune discriminarea fiscală între salariați - ministerulfinantelorpropune-1518022366.jpg

Articole de la același autor

Coaliția guvernamentală PSD-ALDE a dat-o de gard cu așa-zisa "revoluție fiscală". Contrazicând sindicatele și analiștii economici, șeful social-democraților, Liviu Dragnea, și ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, susțineau sus și tare că salariile nu vor scădea după transferul contribuțiilor de la angajator la angajat, ci dimpotrivă vor crește. În parte au avut dreptate. Indemnizațiile parlamentarilor au crescut cu 800 - 900 de lei și chiar mai mult după 1 ianuarie 2018. În schimb, salariile unor largi categorii de bugetari și a peste două milioane de salariați din sectorul privat au scăzut, în multe cazuri dramatic, în unele cazuri chiar și cu 40%.


Vă aduceți aminte, stimați cititori, cu câtă aroganță și dispreț le cerea Olguța Vasilescu liderilor sindicali să se ducă la școală, să învețe mai matematică, atunci când aceștia îi demonstrau cu calcule, pe tablă, că salariile vor scădea în urma "revoluției fiscale"? Realitatea a demonstrat că "matematica sindicală" este corectă, iar "matematica guvernanților" este mincinoasă.


Salariații s-au convins că Puterea i-a mințit când li s-au plătit lefurile pe luna ianuarie 2018. Pe zi ce trece, tensiunile cresc și în curând vor urma valuri de proteste sindicale. 


Sub presiunea realității, guvernanții s-au apucat să modifice pe ici, pe colo, OUG nr. 79/2017, prin care au înfăptuit "revoluția fiscală". Pe site-ul Ministerului de Finanțe a fost pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță de urgență care prevede, printre altele, suportarea de la bugetul de stat a unei părți din contribuția de asigurări sociale de sănătate datorată de:


1. persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat;
2. persoanele fizice care desfășoară activități de creare de programe pentru calculator;
3. persoanele fizice care desfășoară activități de cercetare-dezvoltare și inovare;
4. persoanele fizice care desfășoară activități pe bază de contract individual de muncă încheiat pe o perioadă de
12 luni, cu persoane juridice române care desfășoară activități sezoniere.


Actul normativ este discriminatoriu, întrucât conduce la apariția a două categorii de salariați: unii care își plătesc integral asigurările sociale de sănătate și alții a căror contribuție este plătită, în parte, din taxele și impozitele plătite de toți contribuabilii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7331 secunde