Ministerul Agriculturii se contrează cu presa pe tema prețurilor la carne și ouă
337
Articole de la același autor
Atenție! Autoritatea Navală Română este mai exigentă cu navele, dar și cu navigatorii
28 Martie 2019
O invenție românească pe care nu avem dreptul s-o ignorăm!
27 Februarie 2019
Ministerul Agriculturii a reacționat la informațiile apărute în presă cu privire la scumpirea cărnii de porc și a celei de pasăre, printr-un comunicat de presă.
Ministerul susține că prețul cărnii de pasăre la poarta fermei "a fost relativ constant pe toată perioada anului 2018 până în prezent, nefiind estimate creșteri nici pentru perioada următoare. Deși ne aflăm în perioada sărbătorilor pascale, prețul ouălor la poarta fermei a scăzut cu 15 %. Aceasta demonstrează faptul că la producători nu s-au înregistrat creșteri de prețuri.
În comparație cu prețurile medii existente la nivelul UE, se poate constata că acestea sunt mai mici cu 22% în cazul cărnii de pasăre. De asemenea, prețul la poarta fermei la ouăle de consum este mai mic cu 24% față de media europeană".
În privința prețurilor la carnea de porc, în comunicat se afirmă că "la nivel global, au fost influențate de situația din China - principalul producător la nivel mondial, cu o producție anuală de circa 400 milioane capete, țară afectată puternic de virusul Pestei porcine africane. Drept urmare, la nivel european, prețul la poarta fermei a avut o creștere de aproximativ 17% în perioada ianuarie - aprilie 2019, în timp ce în România, în același interval, creșterea a fost de numai 8%. În țara noastră, prețul la carnea de porc la poarta fermei în luna aprilie 2019 nu diferă semnificativ de cel din anul 2018, fiind similar cu cel din luna decembrie 2018.
Conform datelor furnizate de Asociația Producătorilor de Carne de porc din România, se remarcă faptul că, după o perioadă de scădere accentuată a prețului la carnea de porc, se înregistrează o revenire a acestuia, aflat și în acest moment sub cel european".
Ministerul susține că prețul cărnii de pasăre la poarta fermei "a fost relativ constant pe toată perioada anului 2018 până în prezent, nefiind estimate creșteri nici pentru perioada următoare. Deși ne aflăm în perioada sărbătorilor pascale, prețul ouălor la poarta fermei a scăzut cu 15 %. Aceasta demonstrează faptul că la producători nu s-au înregistrat creșteri de prețuri.
În comparație cu prețurile medii existente la nivelul UE, se poate constata că acestea sunt mai mici cu 22% în cazul cărnii de pasăre. De asemenea, prețul la poarta fermei la ouăle de consum este mai mic cu 24% față de media europeană".
În privința prețurilor la carnea de porc, în comunicat se afirmă că "la nivel global, au fost influențate de situația din China - principalul producător la nivel mondial, cu o producție anuală de circa 400 milioane capete, țară afectată puternic de virusul Pestei porcine africane. Drept urmare, la nivel european, prețul la poarta fermei a avut o creștere de aproximativ 17% în perioada ianuarie - aprilie 2019, în timp ce în România, în același interval, creșterea a fost de numai 8%. În țara noastră, prețul la carnea de porc la poarta fermei în luna aprilie 2019 nu diferă semnificativ de cel din anul 2018, fiind similar cu cel din luna decembrie 2018.
Conform datelor furnizate de Asociația Producătorilor de Carne de porc din România, se remarcă faptul că, după o perioadă de scădere accentuată a prețului la carnea de porc, se înregistrează o revenire a acestuia, aflat și în acest moment sub cel european".
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Miercuri, 29 August 2018
Sâmbătă, 07 Iulie 2018
Joi, 21 Iunie 2018
Miercuri, 13 Iunie 2018
Vineri, 13 Aprilie 2018
Vineri, 13 Aprilie 2018
Vineri, 13 Aprilie 2018
Vineri, 21 Aprilie 2017
Duminică, 25 Februarie 2018
Vineri, 02 Iunie 2017