Mihai Daraban, membru în Consiliul General al Federației Mondiale a Camerelor de Comerț

305
Mihai Daraban, membru în Consiliul General al Federației Mondiale a Camerelor de Comerț - mihaidaraban-1576880332.jpg
Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a fost ales în funcția de membru în Consiliul General al Federației Mondiale a Camerelor de Comerț (WCF), din cadrul Camerei de Comerț Internaționale (ICC), a anunțat CCIR, vineri, într-un comunicat de presă.


Alegerea oficialului CCIR a avut loc în urma votului exercitat de reprezentanții a peste 100 de state. Astfel, România va fi reprezentată, pentru mandatul 2020-2022, în forul de conducere al organizației mondiale a camerelor de comerț. 


"Preluarea portofoliului de membru în Consiliul General al WCF mă onorează și mă obligă în același timp. Viziunea mea este aceea a unui sistem de camere de comerț unite, cu un rol important în dezvoltarea economică mondială. Prioritățile mele vizează promovarea unei economii globale, a comerțului liber, crearea de noi locuri de muncă, dezvoltarea durabilă, precum și îmbunătățirea nivelului de trai. Mă bucur că România are șansa de a primi un portofoliu atât de important, demonstrând, încă o dată, implicarea și determinarea CCIR, atât la nivel național, cât și internațional", a declarat președintele CCIR, Mihai Daraban.
Consiliul General al WCF promovează rolul camerelor de comerț ca intermediari esențiali între mediul de afaceri și autorități, precum și între companii și publicul larg, oferă asistență în crearea camerelor de comerț sau consolidarea camerelor existente, în special în țările în curs de dezvoltare și în economiile emergente.


Totodată, Consiliul încurajează cooperarea între organizațiile camerale din întreaga lume, cu scopul de a îmbunătăți serviciile furnizate de către acestea.


Federația Mondială a Camerelor de Comerț (WCF) este un organism non-politic și neguvernamental al ICC. Înființată inițial în 1951, ca Biroul Internațional al Camerelor de Comerț, WCF are ca obiectiv unificarea și susținerea rețelei globale de camere de comerț. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4905 secunde