Mediul de afaceri cere liberalizarea importului de lucrători străini

261
5
Mediul de afaceri cere liberalizarea importului de lucrători străini - mediuldeafacericere-1511796333.jpg

Articole de la același autor

Criza de lucrători calificați și necalificați e atât de mare, încât se vede și din biroul ministrului Olguța Vasilescu. Șefa Ministerului Muncii a constatat că sectoarele cu cel mai mare deficit de forță de muncă sunt construcțiile, sectorul IT, agricultura și medicina. Primarii au început să aibă probleme, întrucât firmele nu se mai prezintă la licitații, pentru că nu au oameni cu care să lucreze.


Astăzi, tot mai mulți angajatori solicită autorităților române să permită un import mai mare de forță de muncă străină. Presiunea pusă pe Ministerul Muncii este tot mai puternică, a declarat ministrul Olguța Vasilescu. Ea a dezvăluit că a avut mai multe discuții cu reprezentanți ai mediului de afaceri, care au solicitat deschiderea granițelor pentru lucrătorii din Republica Moldova sau Ucraina.


O firmă din vestul țării și-a exprimat dorința să angajeze 3.000 de lucrători din Sri Lanka. Chiar și unii primari din localitățile de pe granița de vest au solicitat deschiderea granițelor pentru străini. 


Olguța Vasilescu se declară uimită că oamenii de afaceri preferă să aducă străini, pe care sunt obligați să-i plătească cu salariul mediu pe economie, în loc să folosească resursele interne de forță de muncă. 


Ea susține că ar exista o directivă europeană (fără să spună care anume), pentru protecția forței de muncă interne a UE, directivă la care România nu va renunța.


Pentru corecta informare a opiniei publice, Olguța Vasilescu ar trebui să precizeze care e actul normativ european ce obligă România să-și discrimineze propriii cetățeni, plătindu-i mult mai bine pe străini.


Comentează știrea

DODO
28 noiembrie 2017
si ?

nu am putea exporta asistatii sociali ?

Didi
28 noiembrie 2017
???

Ai dreacului , pesedistii nu vrea sa lucreze , ei vrea ajutor social . Voteaza ca prostii si ca prostii traiesc si gandesc . Dilimandrosi pe linie , jigodii ...

sever
28 noiembrie 2017
????????????

DEGETUL ALA SA TI-L BAGI ACOLO UNDE MA GANDESC. VOUA NU POATE SA VA BASEASCA MINTEA CEVA PENTRU NOI ROMANII ?? NU AR FI MAI NORMAL SA OFERITI SALARII REZONABILE ROMANILOR CA SA NU MAI PLECE SA LUCREZE IN ALTE TARI ? ASIATICII AU VENIT CU MILIOANELE IN OCCIDENT ,AU ACAPARAT 90% DIN MICILE INTREPRINDERI SI MICUL COMERT SI NU AU MAI PLECAT. SUNT MUNCITORI, CINSTITI, CU RESPECT FATA DE TARA DE ADOPTIE SI NU SUNT TAMPITI SA SE MAI INTOARCA IN TARILE LOR . APOI , ADOUA GENERATIE FAC STUDII SI DEVIN MEDICI, INFORMATICIENI ETC. DECI CE S-A REZOLVAT.? NIMIC .TU, MME OLGOI INTOARCE-TE IN OLTENIA TA SA FACI ZAIBAR SI SA CULTIVI PRAZ. LASA POLITICA CA NU-I DE NASUL TAU. ESTI RIDICOLA ,PENIBILA....SI ALTELE...

io dixit
28 noiembrie 2017
salarii

"mediul de afaceri" sa mareasca salariile. sa lase vrajelile ca nu tine. ei isi fac buzunarul mare, jegosii din psd platesc in schimb puturosii/betivii sociali ca sa-i voteze si la urmatoarele alegeri, iar prostimea baga taxe din care sint platiti puturosii/betivi sociali ai jegosilor de psd-isti

Liviu Burebista
28 noiembrie 2017
rasa alba inlocuita de rasa neagra

Daca patronii si primariile ar fi platit salarii decente romanilor ,atunci nu s-ar fi ajuns in aceasta situatie , sa nu avem forta de munca. Prin aducerea fortei de munca din tari ca Sri Lanca , nu se va rezolva nimic. Singurii care vor avea de castigat vor fi asa zisi patroni. Totul va fi in detrimentul romanilor, salariile vor stagna si romanii nostrii vor fi nevoiti in continuare sa-si caute norocul pe alte meleaguri. Alt aspect negativ va fi acela, ca populatia Romaniei va fi inlocuita cu populatii de pe alte continente . Avand in vedere si natalitatea noastra , care este negativa , in cel mult 50 de ani vom disparea ca natie.

Articole pe aceeași temă

Vineri, 24 Noiembrie 2017
Stire din Economie : Mozaic economic
Marţi, 07 Noiembrie 2017
Stire din Economie : Mozaic economic
Luni, 16 Octombrie 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.3475 secunde