Măsurile de securitate sanitară ce trebuie respectate de operatorii portuari

211
Măsurile de securitate sanitară ce trebuie respectate de operatorii portuari - masuriledesecuritatesanitaracetr-1585249687.jpg

Articole de la același autor

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime le-a transmis operatorilor portuari un set de recomandări privind modul de prevenire a răspândirii virusului Covid-19. Iată câteva dintre acestea.

La nivelul fiecărui agent economic, trebuie înființat un grup de lucru pentru situații de urgență, care se va întruni ori de câte ori este nevoie pentru evaluarea situației și redimensionarea măsurilor.

Activitățile de grup, întâlnirile și ședințele vor fi limitate pe cât posibil. Trebuie respectată distanța minimă de siguranță între persoane, atât la exteriorul, cât și în interiorul clădirilor.



Se recomandă: implementarea activității online în majoritatea birourilor, favorizarea schimbului de documente cu autoritățile și colaboratorii prin intermediul dispozitivelor electronice atunci când este posibil; igienizarea locurilor de muncă; instalarea de dozatoare sau automate cu dezinfectant în zonele de acces, la punctele de lucru și în zonele de recreere.
Lucrătorii expuși lucrului cu publicul trebuie să fie dotați cu echipament de protecție sanitară. Traficul pietonal în interiorul terminalelor portuare va fi limitat, iar pentru camioanele care staționează în interiorul acestora se recomandă limitarea activităților pietonale ale șoferului.



La activitățile de la nave se va avea în vedere limitarea contactului fizic cu echipajul și limitarea activității în zonele închise ale navelor (puntea de comandă, sala mașinilor, birouri și spații comune ale navei, magazii).
Toți operatorii portuari au obligația să transmită CN APMC informații legate de orice caz de infectare sau de suspiciune de infectare cu Covid-19, precum și dacă operează nave care au fost sau se află în stare de izolare. În cazul în care există suspiciuni de infectare cu Covid-19, trebuie anunțat Cabinetul Medico-Sanitar Portuar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6689 secunde