Managerii se așteaptă la un declin accentuat al economiei

203
Managerii se așteaptă la un declin accentuat al economiei - managerii-1588346286.jpg

Articole de la același autor

Pe fondul pandemiei Covid, estimările managerilor din economia românească privind evoluția sectoarelor în care activează sunt pesimiste pentru următoarele două luni. Potrivit anchetei de conjunctură realizată de Institutul Național de Statistică, în industria prelucrătoare se prevede o scădere accentuată a volumului producției. Prețurile produselor industriale vor fi relativ stabile, în timp ce numărul salariaților se va reduce.

Managerii din activitatea de construcții se așteaptă la o diminuare accentuată a volumului producției și la scăderea numărului salariaților. La rândul lor, prețurile lucrărilor se vor reduce cu moderație.

În comerțul cu amănuntul viitorul apropiat este privit cu mare neîncredere. Managerii au estimat că, în lunile mai și iunie, volumul de activitate, vânzările cu amănuntul și volumul comenzilor adresate producătorilor și angrosiștilor vor avea un declin accentuat. Efectivele salariaților vor fi în scădere, în schimb, prețurile de vânzare cu amănuntul vor continua să crească.

La rândul lor, managerii din sectorul serviciilor se așteaptă la reducere accentuată a cererii de servicii, scăderea numărului salariaților și diminuarea moderată a prețurilor de vânzare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5143 secunde