Mai aproape de unificarea bancară a UE

281
Mai aproape  de unificarea bancară a UE - ue-1354232613.jpg

Articole de la același autor

În contextul crizei financiare, Uniunea Europeană a început să consolideze regulile privitoare la deficitele bugetelor statelor mem-bre, tensionate din cauza numeroa-selor falimente ale băncilor. A venit timpul de a separa încrederea în țări de încrederea în băncile acestora - în ceea ce privește creditele. Pentru acest lucru sunt necesare un supraveghetor unic al industriei bancare, fonduri suficiente pentru abordarea falimentelor băncilor și garantarea depozitelor cetățenilor. 


Deputații europeni spun că procesul care va duce la crearea unei uniuni bancare trebuie să fie transparent și să aibă legitimitate democratică. În momentul de față, Parlamentul European examinează două propuneri legislative:

- stabilirea Băncii Centrale Europene ca supraveghetor bancar al UE;

- stabilirea relațiilor dintre autori-tatea bancară europeană, autoritățile de reglementare la nivel național și Banca Centrală Europeană ca supraveghetor bancar.

Experții au arătat necesitatea creării unui fond comun pentru finanțarea băncilor cu probleme, în acest fel statele nemaifiind obligate să suporte singure costurile întregi. Aceștia au mai spus că într-o uniu-ne bancară este necesară și garan-tarea depozitelor cetățenilor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Stire din Actual : Uniunea Europeană va lansa "eBay militar"
Pagina a fost generata in 0.7336 secunde