Klaus Iohannis, întâlnire cu conducerea BNR la Palatul Cotroceni

93
Klaus Iohannis, întâlnire cu conducerea BNR la Palatul Cotroceni - iohanniscotroceni0ishpo6zbj1000x-1524640787.jpg

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește la ora 12.00 la Palatul Cotroceni cu conducerea Băncii Naționale, anunță Administrația Prezidențială. Potrivit România TV, președintele ar urma să aibă o întâlnire vineri și cu premierul Viorica Dăncilă.

Administrația Prezidențială anunță că președintele Klaus Iohannis se va întâlni vineri, la Palatul Cotroceni, cu premierul Viorica Dăncilă și cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Potrivit Președinției, șeful statului își exprimă speranța că, după discuțiile cu conducerea Băncii Naționale a României și cu premierul Viorica Dăncilă, cele două părți se vor întâlni în zilele următoare.

"Președintele României a decis ca prima rundă de discuții să aibă loc separat. Astăzi (miercuri - n.r.) va avea loc întâlnirea cu conducerea BNR, urmând ca vineri, la ora 11,00, să se întâlnească cu prim-ministrul Viorica Dăncilă. Președintele speră că, după aceste discuții, care vor avea loc la Palatul Cotroceni, Guvernul și conducerea BNR să se întâlnească în zilele următoare pentru a avea un dialog direct", precizează Administrația Prezidențială.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, luni, că va încerca o mediere între Guvern și Banca Națională a României și că îi va chema la Cotroceni și pe unii, și pe alții în zilele următoare.

"Am decis să încerc o mediere între Guvern și BNR. În zilele următoare îi voi invita și pe unii, și pe alții la Cotroceni ca să vedem unde sunt de fapt problemele și de ce nu se înțelege care măsuri trebuie luate pentru a îmbunătăți situația. (...) Sper să reușim să ajungem cumva la un numitor comun", a spus șeful statului, arătând că ambele părți vor fi invitate concomitent la discuții.

Iohannis a precizat, în context, că "s-a mers cam departe cu unele afirmații destul de contondente în ultima vreme".

"Este posibil ca anumite abordări ale Cotroceniului și ale BNR să semene, asta dintr-un motiv simplu - suntem oameni care înțelegem legile economiei și de-o parte și de alta și vedem ce se întâmplă în economia românească. Acea abordare de a arunca în curtea BNR inflația sau creșterea dobânzilor este una fundamental greșită și nu va rezolva absolut nimic. Nu, este fundamental greșit să acuzi investitorii străini sau firmele străine de creșterea inflației, de creșterea dobânzilor. Nu. Politicile discutate ale guvernelor PSD și în domeniul salarizării, domeniul economic și în domeniul fiscal au dus la aceste neliniști în piață și au dus implicit la creșterea inflației și la creșterea dobânzilor. Problema poate fi rezolvată, dar poate fi rezolvată numai printr-o abordare responsabilă, prin niște politici guvernamentale sustenabile", a spus șeful statului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.037 secunde