Inspectorii Ministerului Agriculturii au controlat 184 de piețe agroalimentare

157
Inspectorii Ministerului Agriculturii au controlat 184 de piețe agroalimentare - inspectoriicontrolpiete-1523550054.jpg

Articole de la același autor

De la începutul lunii martie și până în prezent, inspectorii Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale au efectuat controale în 184 de piețe agroalimentare din București și din țară, dintr-un total de aproximativ 260 de piețe agroalimentare existente la nivelul întregii țări. Principalele obiective urmărite de inspectorii MADR sunt:


- asigurarea în piețe a spațiilor distincte de minimum 40% pentru producătorii
agricoli, marcate și semnalizate vizibil;
- etichetarea conformă cu legislația în vigoare, astfel încât să nu se creeze confuzii privind originea produselor și eliminarea fenomenelor de substituire a originii legumelor și fructelor provenite din import, prezentate ca fiind produse în România;
- existența documentelor care să ateste proveniența legumelor și fructelor supuse comercializării după caz, file din carnetul de comercializare, facturi fiscale pentru produsele provenite din import sau comerț intracomunitar, în cazul agenților economici persoane juridice.


Acțiunile inspectorilor MADR au avut, într-o primă etapă, un caracter preventiv, ținând seama și de prevederile Legii prevenirii nr. 270/2018, dar în situația când au fost constatate abateri repetate de la prevederile legislative au fost dispuse măsuri ferme și termene de remediere. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 11 Aprilie 2018
Stire din Economie : Mozaic economic
Miercuri, 04 Aprilie 2018
Stire din Economie : Agricultura, pe scurt
Pagina a fost generata in 0.5735 secunde