INS / Cifra de afaceri în comerț și servicii în luna octombrie

139

Articole de la același autor

În luna octombrie 2012, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut față de luna precedentă ca serie brută cu 12,2% și a scăzut ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 3,4%, potrivit datelor Institutului Național de Statistică. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației a crescut față de luna precedentă atât ca serie brută cu 2,9% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 2,7%.

Datele INS mai arată că față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu autovehicule și motociclete a scăzut atât ca serie brută cu 6,6% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 11,6%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației a crescut față de luna corespunzătoare a anului precedent atât ca serie brută cu 4,7% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 2,9%.

Octombrie 2012 comparativ cu septembrie 2012

Potrivit INS, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, în luna octombrie 2012, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creștere cu 12,2%, datorată creșterilor înregistrate la comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+17,5%), la activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (+15,4%) și comerțul cu autovehicule (+8,6%). Comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente, întreținerea și repararea motocicletelor a scăzut cu 3,5%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna octombrie 2012, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 3,4%.

Octombrie 2012 comparativ cu octombrie 2011

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, în luna octombrie 2012, comparativ cu luna corespunzătoare, a înregistrat pe total o scădere cu 6,6%, datorată scăderii înregistrate la comerțul cu autovehicule (-9,5%) și la comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (-4,2%). Creșteri s-au înregistrat la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+18,3%) și la întreținerea și repararea autovehiculelor (+2,5%), potrivit INS. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 05 Decembrie 2012
Stire din Social : INS/ A crescut câștigul salarial mediu
Marţi, 04 Decembrie 2012
Stire din Social : INS/ A crescut costul forței de muncă
Pagina a fost generata in 2.5 secunde