Industria nu dă semne de revenire

281
Industria nu dă semne de revenire - industria-1535036985.jpg

Articole recomandate

Industria nu a dat semne de revenire în luna iulie a acestui an, iar așteptările managerilor pentru următoarele șase luni nu sunt prea optimiste, se arată în Barometrul Industriei din România, realizat de IRSOP și SNSPA. 


"Așteptările managerilor pentru următoarele șase luni au rămas pe loc, dar se află sub media istorică din ultimii trei ani. Practic, datele din iulie nu conțin niciun semnal de revenire. Tiparul indicatorilor sugerează mai degrabă o slăbire internă a activității industriale, agravată de sezonalitate. Ne așteptăm ca probabil în august sau mai plauzibil în septembrie să vedem un început de redresare", spun autorii raportului. 


Deocamdată este însă aproape sigur că scăderea constantă a creșterii în ultimele trei luni va fi resimțită la nivelul întregii economii. 


Începând din 2014, în fiecare lună, IRSOP și SNSPA întreabă un eșantion de manageri dacă în firma lor producția, comenzile, stocurile, angajările și alți parametrii au crescut sau au scăzut față de luna precedentă. Un index bazat pe raportul net dintre răspunsuri semnalează expansiune dacă trece de 50 de puncte și contracție dacă scade sub 50. 


Astfel, volumul producției rămâne pozitiv și s-a mișcat cu un punct, de la 55 în iunie la 56 în iulie. Avansul minimal nu are susținerea indicatorilor corelați și pare a fi mai degrabă un mic puseu conjunctural.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 13 August 2018
Stire din Economie : Știri din industriile mării
Luni, 13 August 2018
Stire din Economie : Economia pe scurt
Joi, 09 August 2018
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Miercuri, 13 Iunie 2018
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Marţi, 22 Mai 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Vineri, 20 Aprilie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Luni, 26 Martie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 2.0186 secunde