Incidente și accidente pe mări și oceane

de Ion TIȚA-CĂLIN Joi, 17 Octombrie 2019 196
Cargoul de mărfuri generale „Jia De” s-a scufundat pe data de 12 octombrie 2019, în apropiere de Yokohama, Japonia, fiind surprins de taifunul Hagibis care a lovit zona. Dintre cei 12 membri ai echipajului asiatic, 4 au fost salvați iar unul a fost găsit mort. Șapte marinari sunt declarați dispăruți.
x x x
Un ofițer de la bordul cargoului de mărfuri generale „Yalikoy” a fost ucis de o parâmă, în timpul manevrei de legare a navei la cheu, în portul Sagunto, Spania. Paramedicii l-au declarat mort când au ajuns la bord. Un alt marinar a fost rănit, dar nu grav. Ofițerul decedat era de naționalitate turcă.
x x x
În timp ce se deplasa pe râul Rhone din Franța, cargoul de mărfuri generale lituanian „Aramis” a lovit un pod feroviar de lângă Lyon, iar după prima coliziune s-a deplasat și s-a ciocnit cu un pod auto. Bulbul și suprastructura navei, inclusiv podurile, au fost puternic avariate. Comandantul navei s-a ales cu tăieturi pe față, provocate de geamurile sparte. Nu există informații despre împrejurările în care s-a produs accidentul. 


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei