Incidente și accidente pe mări și oceane

241
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari-1564946602.jpg

Articole recomandate

Cargoul de mărfuri generale "Chia Kin No. 2" a eșuat pe data de 1 august 2019, lângă portul comercial Pu-Tai, de pe coasta de vest a Taiwanului. Vasul a scăpat de sub control din cauza taifunului Wipha. Cei opt membri ai echipajului au fost evacuați. 
x x x
Pe data de 1 august 20191, vasul de pasageri "Qiong Sha 3 Hao" era ancorat în apropiere de portul Wenchang, de pe Insula Hainan, China, când a fost surprins de taifunul Wipha. Din cauza furtunii puternice, ancora a grapat fundul mării și nava a eșuat. În asistență au fost trimise o navă de căutare și salvare pe mare și un remorcher. După vreo șapte ore de eforturi, nava de pasageri a fost repusă în plutire.
x x x
Ferry-boat-ul "Napoles", care face legătura între Algeciras (Spania) și Tanger (Maroc), a intrat în coliziune cu portcontainerul "Carolina Star", pe data de 31 iulie 2019, în apropiere de Tanger. Ambele nave au raportat că avarii grave, fiind nevoite să acosteze, pentru inspecție și reparații. Pupa ferry-boat-ului a suferit o spărtură deasupra liniei de plutire, iar bulbul portcontainerului s-a îndoit.
x x x
În timp ce acosta în portul Vung Tau din Vietnam, bulk carrier-ul "Fareast Honesty" a lovit cheul și o navă aflată în apropiere. Incidentul a avut loc pe 31 iulie 2019, la sosirea vasului din Filipine. Bulbul bulk carrier-ului a fost grav deteriorat.
x x x
Cargoul taiwanez "Yu Tai No.1", care face legătura între portul Kaohsiung și Insula Kinmen, în strâmtoarea Taiwan, a fost angajat într-o coliziune pe data de 31 iulie 2019. Incidentul s-a petrecut la scurt timp după ce a părăsit Insula Kinmen. Comandantul a raportat coliziunea cu o navă de patrulare neidentificată, despre care presupunea că ar aparține marinei chineze. Vasul de patrulare nu s-a oprit și a plecat mai departe, în vreme de cargoul s-a întors în port, având avarii ușoare. 
După o căutare extinsă, Garda de Coastă din Taiwan a stabilit contactul cu nava de patrulare chineză. Comandantul acesteia a declarat că vasul a fost avariat și că trebuie să se întoarcă în portul Xiamen, pentru reparații. Nava chineză a refuzat să se oprească și să se supună inspecției, încetând comunicarea cu vasul de patrulare al Gărzii de Coastă taiwaneze. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4126 secunde