Incidente și accidente pe mări și oceane

253
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari-1564337839.jpg

Articole de la același autor

În după-amiaza zilei de 26 iulie 2019, a explodat un compresor de la bordul bulk carrier-ului "Captain D", aflat în afara portului Imbituba din Brazilia. În urma deflagrației, un navigator filipinez a suferit vătămări serioase, inclusiv fracturi multiple. Rănitul a fost transferat la spital, situația sa fiind gravă.
x x x
Cargoul de mărfuri generale "Shabahang", sub pavilion iranian, a lansat semnalul de primejdie pe data de 26 iulie 2019, în timp ce se afla în Marea Caspică, în apele Azerbaidjanului, travers de portul Lankaran. Vasul se deplasa dinspre Anzali, Iran, spre Makhachkala, Rusia, fiind încărcat cu țiglă. Cei de la bord au raportat că nava ia apă și se scufundă. Autoritățile din Azerbaijan au coordonat operațiunea de salvare și au trimis în zonă două elicoptere și o navă de patrulare. Echipajul compus din nouă oameni a fost salvat, dar nava s-a scufundat, în cele din urmă.
x x x
Cargoul de mărfuri generale olandez "Fluvius Taw" a eșuat pe râul Charente, aproape de Soubise, Rochefort, în sud-vestul Franței. Incidentul s-a produs pe 25 iulie, în timp ce nava se deplasa în josul râului, îndreptându-se spre mare, fiind încărcată cu cereale. Vasul a fost repus în plutire în dimineața zilei de 26 iulie, când s-a produs mareea înaltă.
x x x
În după-amiaza zilei de 25 iulie 2019, în timpul manevrei de intrare în portul Chioggia, Italia, de la Marea Adriatică, cargoul de mărfuri generale "Amira Joy" a devit de pe șenalul navigabil și a eșuat. La rândul lor, au eșuat și tentativele de a repune nava în plutire cu ajutorul a două remorchere portuare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4636 secunde