Incidente și accidente pe mări și oceane

127
Incidente  și accidente  pe mări și oceane - incidentepemari-1563805334.jpg

Articole de la același autor

Șapte pirați aflați la bordul unei ambarcațiuni rapide au abordat bulk carrier-ul sud coreean "CK Bluebell", în zorii zilei de 22 iulie 2019. Atacul a avut loc lângă Strâmtoarea Singapore. Echipajul a fost jefuit, pirații părăsind nava cu o pradă de aproximativ 13.000 de dolari în bani și obiecte de valoare, precum laptopuri și smartphone-uri. Mai mulți marinari au suferit răni minore în timp ce au încercat să se opună piraților.

v v v

Un cetățean vigilent din Algeciras, Spania, a alertat autoritățile maritime portuare, pe data de 17 iulie 2019, raportând "emisii excesive de fum" de pe o navă aflată în Golful Algeciras. S-a constatat că norul de fum era emanat de motorul portcontainerului "Maersk Sembawang", care intra în portul Algeciras. Și mai îngrijorați s-au arătat ecologiștii care au cerut autorităților să ia măsuri. Acestea au fost fericite să se conformeze și au obligat compania care operează nava să depună o garanție de 20.000 de euro.

v v v

Pe data de 19 iulie 2019, la bordul traulerului oceanic "Ivan Golubets" a izbucnit un incendiu. Vasul se afla în largul mării, în dreptul portului Nouadhibou, Mauritania. Focul s-a extins și un marinar a murit. Nava este înmatriculată sub pavilion Georgia.

v v v

În noaptea de 19 iulie, portcontainerul norvegian "Bardu" a fost surprins de furtună în Marea Chinei de Est și motorul a început să piardă din putere. Vasul se afla la 25 de mile marine de estuarul Yangtze și a solicitat ajutorul. În după-amiaza zilei următoare, portcontainerul a fost luat la remorcă de nava "Dong Hai Jiu" și dus, în siguranță, până în zona de ancoraj Luhuashan.

v v v

În dimineața de 18 iulie 2019, cargoul de mărfuri generale "Sri Lanka Glory" a eșuat în zona de coastă de la Rumassala (Sri Lanka), în condiții de vreme rea. Nava era ancorată, când a fost surprinsă de furtună. Ancora a grapat fundul mării, nava fiind împinsă de vânt și de valuri spre țărm. Cei nouă membri ai echipajului au fost salvați de Marina Sri Lanka.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2935 secunde