Incidente și accidente pe mări și oceane

346
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari-1555596558.jpg

Articole de la același autor

Cargoul de mărfuri generale "Agios Rafail" a eșuat pe stâncile de la Muzil, din zona de coastă a Croației de la Marea Adriatică. Incidentul a avut loc în dimineața de 16 aprilie 2019. Din motive necunoscute, nava nu și-a schimbat cursul și s-a îndreptat direct spre țărm. Vasul a fost repus în plutire și dus în portul Stinjan, pentru investigații suplimentare.

x x x

Pe data de 15 aprilie 2019, cargoul de mărfuri generale "Saga Wind" a lovit cheul în timpul manevrei de acostare în portul Ostermoor, Brunsbuettel, de pe Canalul Kiel. Corpul navei a suferit niște zgârieturi, dar încărcătura a fost grav afectată.

x x x

În noaptea de 13 aprilie, în portul Mumbai din India, la scurt timp după sosirea din Arabia Saudită cu o încărcătură de țiței, suprastructura tancului petrolier "Maharaja Agrasen" a luat foc. Mecanicul șef a murit în incendiu. Ofițerul II mecanic și un motorist au suferit arsuri și au fost duși la spital. Focul a izbucnit din sala mașinilor. Vasul a fost scos din portul Mumbai și dus în rada exterioară, incendiul fiind stins.

x x x

Autoritățile vietnameze au reținut, pe 14 aprilie 2019, în apele internaționale, în dreptul provinciei Quang Ngai din Vietnam, tancul coreean "Pioneer Spirit" și tancul vietnamez "QNg 0350". Cele două nave au fost surprinse chiar în momentul în care făceau transfer ilegal de mărfuri. Vaporul vietnamez urma să preia de la tancul coreean aproximativ 8.000 de tone de benzină A95, marfa urmând să ajungă în portul Sa Ky. Navele au fost duse în cel mai apropiat port vietnamez pentru investigații.

x x x

Cargoul de mărfuri generale chinezesc "Jin Yuan Lun 6 Hao" a emis semnalul de primejdie pe data de 15 aprilie 2019, solicitând asistență imediată. Nava se afla în Golful Guang’ao din Guangdong, China. Cei 11 membri ai echipajului au abandonat nava și s-au urcat pe o plută de salvare. După o jumătate de oră au fost salvați de tancul petrolier "Zi Tong".

x x x

În după-amiaza de 13 aprilie 2019, cargoul de mărfuri generale "Bellaland" a suferit o defecțiune electrică. Vasul se afla în Canalul Mânecii, la vest de Calais. Plecase din Spania și urma să ajungă în Suedia. Centrul de căutare și salvare pe mare de la Gris-Nez a trimis în asistență o navă SAR, care a escortat cargoul până în zona de ancoraj de la Calais. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9801 secunde