Incidente și accidente pe mări și oceane

220
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari-1535984562.jpg

Articole de la același autor

Tancul de produse petroliere "Key Fighter" a solicitat asistență medicală pe data de 1 septembrie 2018, în timp ce se afla la nord de Maloy, Norvegia. Nava era încărcată cu ulei de rapiță. Doi membri ai echipajului s-au intoxicat grav prin expunerea la hidrogen sulfurat, în timp ce lucrau într-un tanc de marfă. Ambii și-au pierdut cunoștiența și au fost scoși din rezervor de către un coleg. Cei doi navigatori au fost preluați de un elicopter pentru a fi transferați la spitalul din Alesund. Unul dintre ei a murit, iar celălalt este în stare critică.

x x x

Pe data de 1 septembrie 2018, dimineața devreme, ferry-boat-ul "Tassili II", sub pavilion Panama, a lovit cargoul de mărfuri generale chinezesc "Han Xin", în timp ce părăsea portul Oran, din Algeria, cu destinația Alicante, Spania. Ferry-boat-ul s-a ales cu o spărtură cu lungimea de câțiva metri în bordul tribord și a fost nevoit să se întoarcă în port și să acosteze, Pasagerii au fost debarcați. Cargoul a suferit, la rândul său, avarii.

x x x

Pe data de 29 august 2018, la bordul ferry-boat-ului "El Venzelos" a izbucnit un incendiu, pe puntea cu mașini. Pe navă se aflau 875 de pasageri și 141 de membri ai echipajului. Incidentul s-a produs dimineața devreme, în timpul voiajului de la Pireu spre Chania, la 30 de mile marine de portul de plecare. Nava a fost nevoită să se întoarcă la Pireu. Toți pasagerii au părăsit ferry-boat-ul, niciunul dintre ei nefiind rănit.

x x x

Tancul de produse petroliere "Meganisi" a lovit cheul în terminalul rafinăriei Jose, din Venezuela, în timpul manevrei de acostare. Nava venise din Statele Unite, fiind încărcată cu nafta. Unul dintre cele trei cheuri ale rafinăriei a fost avariat și închis. Nu există informații despre stricăciunile suferite de tancul "Meganisi".

x x x

În timp ce se afla în Strâmtoarea Malacca, la bordul navei portcontainer "COSCO Shipping Thames" a fost detectat un fum dens în magazia numărul 4. Echipajul a activat instalația de stins incendii și focul a fost pus sub control. Nava a ajuns în zona de ancoraj a portului Singapore și, ulterior a acostat. Nu există informații despre marfa afectată de incendiu sau despre avariile suferite de navă.

x x x

Bulk-carrier-ul "Bona" a fost nevoit să își întrerupă voiajul dinspre Golful Richards spre Rotterdam, pe data de 28 august 2018, după ce doi membri ai echipajului au fost răniți grav. Nava s-a întors în portul Elizabeth, răniții fiind preluați de un elicopter și transportați la spital. Incidentul s-a produs din cauza valurilor uriașe, care i-au surprins pe cei doi marinari, izbindu-i de construcțiile aflate pe punte.

x x x

Fregata "BRP Gregorio del Pilar", aparținând Marinei filipineze a eșuat în noaptea de 29 august 2018, în Marea Chinei de Sud, în apropiere de Half Moon Shoal, în estul Arhipelagului Spratly. Potrivit oficialilor Marinei filipineze nu există nici o infiltrare de apă la bord sau scurgeri de combustibil. "BRP Gregorio del Pilar" are un deplasament de 3.250 de tone, a fost construită în 1967 în SUA, are un echipaj de 85 de oameni și este dotată cu tunuri și un elicopter.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Februarie 2018
Stire din Economie : Incidente  și accidente  pe mări și oceane
Pagina a fost generata in 0.5868 secunde