Incidente și accidente pe mări și oceane

293
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari-1526214515.jpg

Articole de la același autor

În timp ce părăsea portul Sankt Petersburg, ferry-boat-ul "Princess Anastasia" a lovit două macarale de cheu. Nava a fost nevoită să acosteze, reluându-și voiajul ceva mai târziu. "Princess Anastasia" execută voiaje pe ruta St Petersburg – Helsinki - Stockholm - Tallinn.

★ ★ ★

În timp ce intra în portul Santos, Brazilia, nava portcontainer "Santos Express" a ieșit de pe șenalul navigabil și a lovit trei ferry-boat-uri acostate în terminalul Guartuja, care au suferit avarii grave. În timpul manevrei, "Santos Express" era asistată de remorchere.

★ ★ ★

Tancul de produse petroliere "Sunny Orion" a raportat un incendiu la bord, pe data de 8 mai în Strâmtoarea Tsushima, la 55 mile marine de Busan, Coreea de Sud. La bord se aflau 4.700 de tone de xilen (dimetilbenzen), un lichid puternic inflamabil și toxic. După circa 20 de minute, incendiul, care se produsese într-un tanc de marfă gol, a fost stins. Nava și-a continuat călătoria spre Ulsan. Niciunul dintre cei 21 de membrii ai echipajului filipinez nu a fost rănit. "Sunny Orion" are 12.203 tdw, a fost construită în 2010 și este înmatriculată sub pavilion Panama.

★ ★ ★

În mai multe containere aflate pe puntea navei "SITC Osaka", acostată în terminalul de containere al insulei Rokko, din Kobe, a izbucnit un incendiu. Toți membrii echipajului au fost evacuați.

Cauzele incendiului par a fi legate de incidentul petrecut în timpul manevrei de acostare în port, când "SITC Osaka" s-a ciocnit cu portcontainerul "NYC Venus".

★ ★ ★

Cargoul de mărfuri generale "Volgo - Don 5038" a eșuat pe fluviul Don. Nava era legată la ancoră, dar aceasta a grapat din cauza curentului puternic. Vasul era încărcat cu 4.804 tone de grâu. Plecase din portul Bogaevskoye și urma să ajungă în portul Kavkaz, din Strâmtoarea Kerch, de la Marea Neagră.

★ ★ ★

Nava portcontainer "Tiamat" a fost interceptată în zona de coastă a Guatemalei, de către forțele navale și dusă la Puerto Quetzal. În urma controlului efectuat la bord, au fost găsite aproximativ 2,8 tone de cocaină. Nava plecase din Ecuador spre Ensenada, Mexic, iar drogurile erau destinate Americii de Nord. 13 persoane au fost reținute.

★ ★ ★

Autoritățile egiptene au reținut, pe data de 9 mai, nava pentru transportul animalelor vii "Alferdawi - 1", acuzând-o că a aruncat ilegal mai multe oi moarte în Marea Roșie. Cel puțin 25 de oi moarte au fost recuperate din mare. Nava a fost dusă la Safaga, proprietarul fiind amendat și obligat să acopere cheltuielile efectuate cu colectarea din apă a oilor moarte. Nava plecase din România și se îndrepta spre Iordania.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 02 Aprilie 2018
Stire din Economie : Mozaic economic
Pagina a fost generata in 1.8192 secunde