Incidente și accidente pe mări și oceane

235
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari-1505231589.jpg

Articole de la același autor

Yacht-ul rusesc "Nadezha" a fost reținut de Garda de Coastă nord-coreeana, în Marea Japoniei, pe data de 10 septembrie, din motive necunoscute. Un alt yacht a dispărut în aceeași zonă, comunicațiile fiind pierdute. Ambele yacht-uri se îndreptau spre Coreea de Sud, pentru a participa la o competiție internațională.

Aceasta este cea de-a treia sechestrare de yacht-uri, întreprinsă de Coreea de Nord în perioada 2016 - 2017. În luna iunie a acestui an, yacht-ul "Katalena" a fost reținut timp de câteva zile, iar în mai 2016, yacht-ul "Elfin" a fost, pur și simplu, confiscat. Coreea de Nord nu a dat niciun fel de explicații referitoare la aceste incidente.

v v v

În zorii zilei de 9 septembrie, yacht-ul de lux "Koi" a raportat un incendiu la bord și a cerut asistență. Ambarcațiunea de afla în apele grecești, între insulele Kefalonia și Zakynthos, în Marea Ionică. Cei șapte membri ai echipajului au abandonat ambarcațiunea în flăcări urcând pe o plută de salvare, fiind preluați, mai apoi, de navele de pescuit din apropiere și transportați în portul Agios Nikolais, din nordul Insulei Zakynthos. În cele din urmă, yacht-ul s-a scufundat.

v v v

Pe tancul petrolier "Gamkonora" s-a produs un incendiu în compartimentul pompelor. Incidentul a avut loc pe data de 7 septembrie 2017, în timpul lucrărilor de întreținere executate în Șantierul Naval Batam, din Indonezia. Din cauza incendiului, cinci persoane au murit și una a fost grav rănită.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Septembrie 2017
Stire din Economie : Incidente și accidente pe mări și oceane
Sâmbătă, 24 Iunie 2017
Stire din Economie : Solicitarea SLN către autorități
Pagina a fost generata in 0.454 secunde