Incidente și accidente pe mări și oceane

291
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemare-1501598241.jpg

Articole de la același autor

Cargourile de mărfuri generale "Chonglungj 3010" și "New Sailing 2" au intrat în coliziune, în seara de 31 iulie 2017, pe fluviul Yangtze, în apropiere de Shanghai. "New Sailing 2" era încărcat cu lemn, iar "Chonglungj 3010", cu containere. Acesta din urmă s-a scufundat în urma impactului. Doi dintre cei cincisprezece marinari de la bord au dispărut în apele fluviului. Mare parte din cele 180 de containere de pe navă au rămas în plutire, pe apă, după ce nava s-a scufundat. A fost declanșată operațiunea de căutare și salvare a marinarilor dispăruți și de recuperare a containerelor. 
✶ ✶ ✶
Cargoul de mărfuri generale "Xing Hang 868" a anunțat că a început să ia apă și se scufundă. Incidentul s-a petrecut pe data de 31 iulie 2017, lângă insula Meizhou, la nord de Quanzhou, provincia Fujian, în Strâmtoarea Taiwan. Nava era încărcată cu 900 tone de nisip și plecase de la Hainan spre Ningbo, când a fost surprinsă de furtună. La primirea semnalului de pericol, a fost declanșată acțiunea de salvare, în care s-au angajat navele aflate în apropiere. În ciuda furtunii, nava SAR "Dong Hai Jiu 111" a reușit să-i salveze pe toți cei șapte marinari de pe vasul ce se scufunda. 
✶ ✶ ✶
Nava de aprovizionare off-shore "Nor Da Vinci" a raportat un incendiu în sala mașinilor, pe data de 31 iulie 2017, la scurt timp de la plecarea din portul Blyth, Marea Britanie, de la Marea Nordului. Au fost lansate bărcile de salvare la apă. În asistență a venit o navă care servește parcul eolian maritim, aflat în apropiere. Coordonarea acțiunilor de salvare a fost preluată de Garda de Coasta din Marea Britanie. Echipajul lui "Nor Da Vinci" a reușit să stingă focul cu mijloace de la bord, fără ajutorul navelor aflate în asistență. 
✶ ✶ ✶
Cargoul de mărfuri generale, fluvio-maritim "Kudma 4" a eșuat la kilometrul 202, pe fluviul Volga, în dimineața zilei de 29 iulie 2017. Nava plecase de la St. Petersburg spre Tver. Pe 30 iulie, nava a fost repusă în plutire și a reluat navigația, fără să se fi produs avarii sau poluare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4549 secunde