În epoca informaticii, Finanțele reintroduc cozile și raportarea situațiilor financiare pe suport hârtie

408
În epoca informaticii, Finanțele reintroduc cozile și raportarea situațiilor financiare pe suport hârtie - inepocaiformaticiifinantelereint-1578693283.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Finanțelor Publice propune reintroducerea obligației de depunere a situațiilor financiare pe suport hârtie. Se precizează faptul că măsura este luată "în scopul verificării și asigurării creșterii gradului de corectitudine al informațiilor prezentate în acestea, în vederea prezentării situației patrimoniului aflat în administrarea statului și a unităților administrativ-teritoriale, precum și a execuției bugetului de venituri și cheltuieli." 


Practic, se recunoaște faptul că actualul sistem informatic al ANAF dă erori, fiind necesară confruntarea cu raportările de pe suport hârtie. Odată cu revenirea la vechea metodă de raportare se refac cozile de la ghișeele Fiscului.
Personal, am îndoieli că va crește calitatea informațiilor stocate și prelucrate de Agenția Națională de Administrare Fiscală. În epoca în care toate raportările se făceau doar în format hârtie, m-am lovit de în repetate rânduri de incapacitatea Fiscului de a gestiona corect datele. La fel ca mine, foarte mulți contribuabili erau puși pe drumuri din cauza greșelilor crase făcute de funcționarii ANAF. 


Data de la care se va renunța la transmiterea situațiilor financiare în format hârtie urmează să fie stabilită de Ministerul Finanțelor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 07 Ianuarie 2020
Stire din Economie : Statul român se împrumută pe rupte
Pagina a fost generata in 1.9646 secunde