Iată ce reguli impune Turcia, în vederea deschiderii exportului de ovine

131
Iată ce reguli impune Turcia, în vederea deschiderii exportului de ovine - oi-1391181328.jpg

Articole de la același autor

Astăzi a avut loc la Ankara întâlnirea de lucru între delegația Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), condusă de președintele - Secretar de Stat, Vladimir Mănăstireanu, și Autoritatea Veterinară Centrală din Turcia, în vederea deschiderii exportului de ovine vii și carne provenită de la acestea, precum și reluarea tranzitului rutier prin Turcia cu ovine vii și carne de ovine. Întâlnirea a avut loc la invitația lui Erol Ifran, șeful Autorității Veterinare Centrale din Turcia.
Iată și care ar fi concluziile:


Exportul de ovine vii și carne de ovine în Turcia
- ovinele vii se pot exporta din cele 19 județe libere de scrapie, după ce o delegație de experți veterinari din Turcia va vizita România pentru a evalua și agrea fermele de carantina. Procedura agreării este aplicabilă de Turcia în cazul tuturor partenerilor externi. 
- fiecare transport trebuie însoțit de un certificat veterinar de sănătate, conform modelelor agreate de ambele părți în cursul întâlnirii din 31.01.2014. Un exemplar original al modelului de certificat semnat de ambele părți a fost preluat de delegația română, celălalt exemplar original a rămas la autoritățile veterinare turce. 
- în ceea ce privește carnea de ovine, Turcia nu importă având un excedent de animale destinate sacrificării (35 milioane capete)


Tranzitul de ovine vii și carne de ovine
- ovinele vii provenite din cele 19 județe libere de scrapie și fermele de carantină agreate pot tranzita Turcia fără restricții. Autoritățile veterinare turce urmând a propune punctul de staționare obligatorie al camioanelor cu animale vii. Ca regulă, sunt folosite facilitățile de staționare pentru camioane aflate în județul Mersin.
- tranzitul cu carcase de ovine provenite de la oi cu originea din cele 19 județe libere de scrapie se poate derula fără restricții, cu respectarea legislației Uniunii Europene
- tranzitul cu carne de ovine provenită de la animale cu originea în alte județe decât cele libere de scrapie se poate efectua numai dacă carnea a fost tranșată și îndepărtat tot materialul cu risc specificat, conform reglementărilor OIE și UE.   
- în cazul în care animalele vii și carnea urmează să tranziteze Irakul, este obligatoriu prezentarea la intrarea în Turcia a unui document de acceptare a tranzitului eliberat de autoritățile irakiene. În lipsa acestui document nu se va permite intrarea în Turcia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3347 secunde