Iată ce îi învață Olanda pe fermierii români!

123
Iată ce îi învață Olanda pe fermierii români! - olandainvata-1454399960.jpg

Articole de la același autor

Achim Irimescu, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, a participat luni, 1 februarie 2016, la evenimentul de lansare a Caravanei cu tema "Importanța asocierii pentru succesul de piață al fermierilor din sectorul horticol". Organizat de Ambasada Olandei la București, cu sprijinul Pieței de Gros Abundia, evenimentul a fost deschis de ministrul Irimescu împreună cu Stella Ronner-Grubaèiæ - ambasadorul Olandei în România. Au fost prezenți, de asemenea, Emar Gemmeke - consilier agricultură, industrie alimentară și natură din cadrul Ambasadei Olandei și Camelia Șucu - proprietar, Piața de Gros Abundia.


Prin intermediul Caravanei, care va merge în mai multe zone cu tradiție pentru sectorul de legume fructe, producătorii români vor afla, prin exemple prezentate de experți olandezi cum a reușit Olanda să pună la punct un sistem foarte performant de organizare al fermierilor.


"În România se resimte nevoia unei mai bune organizări în sectorul de fructe și legume și trebuie să precizăm că, din păcate, nu avem în prezent o organizare corespunzătoare în acest sector, avem puține organizații de producători în sectorul fructelor și legumelor. Olanda a adus în România experți de foarte bună calitate, având în vedere că acest stat membru este numărul doi la export în lume în domeniul fructelor și legumelor. Modelele prezentate astăzi în ce privește sistemul de organizare al producătorilor și tehnologia folosită arată că Olanda este în top, fiind printre cele mai evoluate state în acest sector. Sperăm să reușim, cu sprijinul Olandei, să punem la punct lucrurile în așa fel încât să putem afirma în câțiva ani că acel potențial despre care vorbim de decenii se va pune în practică și în România și nu vom mai depinde de importuri la fructe și legume", a declarat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu.


De asemenea, ministrul a concluzionat că țara noastră are multe de învățat de la acest stat membru, întrucât în România încă ne luptăm cu stabilirea asociațiilor și cooperativelor, iar dacă ne vom inspira din experiența Olandei vom reuși să progresăm, se arată în comunicatul dat publicității. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6451 secunde