Iată care este perioada în care se depun cereri de sprijin pentru ovinele și caprinele din zonele defavorizate

96
Iată care este perioada în care se depun cereri de sprijin pentru ovinele și caprinele din zonele defavorizate - oaie-1381400265.jpg

Articole de la același autor

Perioada  de depunere a cererilor pentru acordarea ajutorului specific pentru femelele ovine/caprine din zonele defavorizate este 14 octombrie - 15 noiembrie, se arată în actul normativ ce reglementează sectorul de creștere a ovinelor și caprinelor de lapte și carne, aprobat în ședința de Guvern de ieri. 




Potrivit acestuia, se poate solicita ajutor specific pentru femelele din speciile ovine/caprine care au vârsta de minimum un an la data de 31 august a anului de solicitare. Iată și condițiile de eligibilitate pentru solicitanți: efectivul de animale pentru care se solicită ajutor specific trebuie să fie identificat și înregistrat în Registrul național al exploatațiilor - RNE la data depunerii cererii; să dețină registrul individual al exploatației completat și actualizat; femelele de ovine/caprine pentru care se solicită ajutor specific trebuie să fie menținute pe o perioadă de 100 zile de la termenul limită de depunere a cererilor.


Potrivit Ministerului Agriculturii, se acordă ajutor specific pentru un efectiv de 50 - 300 capete de femele ovine/caprine. Valoarea totală a ajutorului financiar specific este de 6.711.315 euro. Cuantumul ajutorului specific se calculează de către APIA, după finalizarea verificărilor, prin raportarea plafonului alocat anual la efectivul de capete eligibile, fără a depăși 6,5 euro.
Plățile pentru ajutorul specific se efectuează până la data de 30 iunie a anului următor.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 12 Aprilie 2011
Stire din Economie : Fermieri, atenție la documente!
Vineri, 25 Februarie 2011
Stire din Fun : Cereri ale subalternului (2)
Pagina a fost generata in 0.4827 secunde