Hoții au pus în pericol circulația trenurilor pe magistrala București-Constanța

182
Hoții au pus în pericol circulația trenurilor pe magistrala București-Constanța - hotii-1511097397.jpg

Articole de la același autor

Duminică, 19 noiembrie 2017, circulația feroviară pe relația Fundulea - Sărulești (magistrala București-Constanța) s-a desfășurat, începând cu ora 8, în condiții speciale de tip cale liberă, sub atenta supraveghere a personalului feroviar, care dirija traficul pe bază de comandă telefonică. Măsura a fost impusă după ce persoane necunoscute au furat 46 de relee, devastând dulapurile instalațiilor de dirijare.

Până la înlocuirea componentelor sustrase și remedierea deranjamentelor tehnice produse la instalațiile de dirijare a traficului, trenurile înscrise în circulație au acumulat întârzieri în grafic, de 10 - 20 de minute pe porțiunea afectată, întârzieri care au modificat și ora de sosire la destinație.

Echipele de intervenții au plecat pe teren pentru înlocuirea componentelor feroviare sustrase și remedierea defecțiunilor survenite la instalațiile de dirijare a traficului.

Compania Națională de Căi Ferate "CFR" SA le-a cerut scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de aceste acțiuni infracționale care afectează grav traficul feroviar, asigurându-i că toate măsurile operative întreprinse au ca principal scop derularea circulației în condiții de siguranță în timpul lucrărilor de înlocuire a componentelor furate și reluarea traficului în condiții normale în cel mai scurt timp.

Achiziționarea materialelor feroase și neferoase, utilizate în activitatea feroviară, este interzisă și constituie contravenție, sancționată cu amendă de la 20.000 lei la 40.000 lei, potrivit OUG 31/2011. Cei ce săvârșesc această contravenție trebuie să achite, pe lângă amenda contravențională și un tarif cu titlu de despăgubire, în cuantum egal cu valoarea elementelor feroviare în cauză și a manoperei aferente.

După apariția OUG 31/2011 hoții au continuat să devalizeze rețeaua feroviară, iar depozitele de fier vechi să achizționeze componentele de la căile ferate, dar niciun achizitor nu a fost amendat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 26 Octombrie 2017
Stire din Eveniment : Femeie lovită mortal, de tren
Pagina a fost generata in 0.3924 secunde