Hidroelectrica, șanse mari de a fi listată la bursă, anul viitor

145
Hidroelectrica, șanse mari de a fi listată la bursă, anul viitor - hidroelectrica-1566492227.jpg

Articole recomandate

Șansele ca Hidroelectrica să fie listată anul viitor la bursă sunt destul de mari, iar procesul ar putea fi finalizat până în septembrie 2020, a declarat, ieri, Bogdan Badea, directorul general al producătorului de energie, în cadrul unei conferințe. 
Guvernul și-a propus încă din 2013 listarea la bursă a unui pachet de 15% din acțiunile Hidroelectrica. Între timp, prin hotărâre de Guvern, pachetul propus spre listare a fost modificat la 10%. 


"Există șanse destul de mari ca Hidroelectrica să fie listată până anul viitor. Obiectivul pe care ni l-am propus este septembrie 2020, odată ce am scăpat de opinia cu rezerve", a afirmat Badea, citat de Agerpres. 


El a explicat că existau proiecte vechi, istorice, a căror finalizare era incertă, iar acest lucru a îngreunat cel mai mult procesul de listare. 


"Le-am clarificat pe toate, prin hotărâri AGA. Practic, auditorii au eliminat opinia cu rezerve, pentru că problema lor era legată de incertitudine, fiind vorba și de investiții foarte mari. Am făcut ajustări de valoare pe foarte multe dintre ele. Zona proiectelor care se continuă depășește un miliard de lei", a arătat șeful Hidroelectrica. 
Potrivit lui Badea, există o comisie la nivelul ministerului Energiei, care trebuie să aprobe toți pașii pentru listare și caietul de sarcini. 


"Am finalizat săptămâna trecută task-urile pentru consultantul juridic, suntem în faza pregătirii documentației necesare pentru urcarea pe SEAP pentru organizarea licitației. Nu se știe deocamdată dacă va fi vorba de o dublă listare, cu siguranță va fi la Bursa de la București", a mai spus responsabilul producătorului de energie. 
Statul român, prin Ministerul Energiei, deține 80% din acțiunile Hidroelectrica, restul de 20% fiind în portofoliul Fondului Proprietatea.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Septembrie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Vineri, 22 Iunie 2018
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Pagina a fost generata in 1.007 secunde