Guvernul a aprobat cumpărarea unui avion prezidențial

165
Guvernul a aprobat cumpărarea unui avion prezidențial - tarom35-1433068851.jpg

Articole recomandate

Guvernul a aprobat cumpărarea unei aeronave pentru zborurile prezidențiale, avionul urmând a fi ales în urma unei analize a unei comisii speciale condusă de ministrul Transporturilor, informează B1 TV.

Astfel de tentative de achiziționare a unei aeronave oficiale au mai avut loc în ultimii ani, însă fără niciun rezultat.

Aeronova va fi folosită în deplasările în strainatate de președintele Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta, dar și președintele Senatului și cel al Camerei Deputaților.

O propunere există deja din partea Tarom. Este vorba despre un avion de tip Airbus A310, în valoare de 2-3 milioane de euro, însa pentru a ajunge la standardele necesare pentru a transporta înalți demnitari, se vor mai cheltui alte 2-3 milioane de euro.

Avionul poate avea la bord peste 200 de pasageri și va putea fi folosit de înalții demnitari pentru zboruri chiar și de 12 ore.

"Acest avion este un avion intercontinental, în Tarom a intrat in 1992 și acest avion este făcut să zboare numai pe curse lungi, peste 6-7 ore",a spus șeful secției Tarom.

Înființarea comisiei speciale a venit la scurt timp după ce Administrația Prezidențială a trimis o cerere în acest sens. În noiembrie 2013, premierul Victor Ponta a dispus constituirea unei comisii interministeriale pentru achiziționarea unei aeronave pentru înalți demnitari după ce oficialii Guvernului au arătat că România este singura țară din Uniunea Europeană care nu are aeronavă oficială.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.903 secunde