Grapini: Impozitul forfetar va fi de trei ori mai redus în comparație cu taxarea de 16% pe profit

67
Grapini: Impozitul forfetar va fi de trei ori mai redus în comparație cu taxarea de 16% pe profit - mariagrapini-1369128402.jpg
Viitoarea modalitate de impozitare a firmelor va înlocui impozitul de 3% pe afaceri sau 16% pe profit și va fi o sumă fixă de trei ori mai redusă în comparație cu valorile plătite în prezent de către firme, a declarat ministrul delegat pentru IMM, turism și mediu de afaceri, Maria Grapini, potrivit Mediafax.

"Noul impozit este cel mai etic mod de plată și este de trei ori mai puțin decât plata a 16% impozit pe profit, într-o înregistrare corectă (…) Impozitul trebuie să fie motivant pentru cei care sunt corecți, să plătească mai puțin decât ar plăti 16% impozit pe profit la o înregistrare corectă a veniturilor și cheltuielilor și mai puțin decât 3% pe cifra de afaceri. Suma fixă este singurul impozit și va înlocui impozitul fie pe cifra de afaceri, fie pe profit", a spus Maria Grapini.

Impozitul forfetar, care ar urma să fie introdus de la 1 iulie, va viza doar unele servicii, precum pensiuni, hoteluri, restaurante, saloane de înfrumusețare sau spălătorii auto.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3335 secunde