Ghidul UE pentru întoarcerea la locul de muncă în condiții de siguranță

254
Ghidul UE pentru întoarcerea la locul de muncă în condiții de siguranță - ghiduluepentruintoarcerealalocul-1587735659.jpg

Articole de la același autor

Revenirea lucrătorilor la locul de muncă în condiții de siguranță constituie o problemă pentru angajatori. Cum se pot garanta sănătatea și siguranța lor? Pentru a răspunde la această întrebare, Agenția Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă a publicat, pe data de 24 aprilie 2020, un ghid privind întoarcerea la serviciu.

"Astăzi, mai mult decât oricând, este foarte evident că protejarea și promovarea securității și a sănătății în muncă sunt de o importanță capitală pentru lucrători, companii, sisteme de protecție socială și societate în ansamblu.

Acest ghid oferă răspunsuri la întrebări practice ale angajatorilor, cum ar fi: cum pot reduce la minimum expunerea la coronavirus la locul de muncă și cum își pot actualiza evaluarea riscurilor, având grijă de lucrătorii care au fost bolnavi. Ghidul va ajuta angajatorii și companiile să gestioneze întoarcerea la locul de muncă și să ofere sfaturi practice personalului", a declarat comisarul european pentru locuri de muncă și drepturi sociale, Nicolas Schmit.

Pentru comisie, este extrem de important să se asigure că lucrătorii se pot întoarce la locul de muncă într-un mediu sigur și sănătos.

Ghidul se referă la mai multe aspecte: evaluarea riscurilor și măsuri adecvate; implicarea lucrătorilor, grija față de lucrătorii care au fost bolnavi; planificarea și învățarea pentru viitor; o permanentă bună informare; informații pentru sectoare și ocupații.

Ghidul conține linkuri către informații naționale privind sectoare și ocupații specifice. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5298 secunde