Garanții de 2 miliarde lei acoperite de stat pentru Prima Casă 2018

115
Garanții de 2 miliarde lei acoperite de stat pentru Prima Casă 2018 - casas-1519468590.jpg

Articole recomandate

Programul Prima Casă 2018 a fost lansat oficial, după ce Ministerul Finanțelor a dat acordul pentru distribuirea plafonului de 2 miliarde de lei, potrivit unui anunț al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.


Anul acesta s-au schimbat criteriile de alocare a plafonului total pentru bănci, pe baza unei noi proceduri de evaluare a activității desfășurate de finanțatori în anul 2017, în funcție de ponderea garanțiilor acordate de fiecare finanțator în totalul garanțiilor acordate în cadrul programului în anul precedent


De-a lungul celor zece ani de derulare, Programul Prima Casă a fost adaptat gradual la tendințele pieței și la nevoile consumatorilor, dovedindu-se astfel unul dintre cele mai de succes programe guvernamentale, spun oficialii din FNGCIMM.


Dintr-o perspectiva socială, Programul Prima Casă a extins accesul la creditul ipotecar către segmentul persoanelor tinere, cu vârste până în 35 de ani. "Pentru a veni în întâmpinarea beneficiarilor, FNGCIMM a demarat în cursul anului trecut implementarea unor proiecte destinate simplificării procesului de analiză și facilitării accesului la informații direct din site-ul instituției." a declarat Alexandru Petrescu, director general al FNGCIMM.


Programul Prima Casă 2018 va fi derulat prin intermediul a 15 bănci finanțatoare : Bancpost, Banca Comercială Română, BRD – Groupe Societe Generale, CEC Bank, Credit Agricole Bank România, Garanti Bank, ING Bank, Leumi Bank România, Marfin Bank, OTP Bank România, Piraeus Bank, Raifeissen Bank, Banca Romaneasca, Banca Transilvania, Unicredit Bank.


Noua strategie de alocare a plafoanelor se aliniază cu reducerea graduală a intervenției statului în procesul de creditare ipotecară prin garantare, anunțată prin Strategia Programului Prima Casă 2017-2020, în contextul dezvoltării pieței creditului ipotecar și a creșterii accesului populației la produsele standard ale băncilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 24 Februarie 2018
Stire din Economie : Evidențele Fiscului sunt pline de erori
Sâmbătă, 24 Februarie 2018
Stire din Economie : "Drumul mătăsii"  va trece prin Ucraina
Sâmbătă, 24 Februarie 2018
Stire din Economie : Incidente  și accidente  pe mări și oceane
Vineri, 23 Februarie 2018
Stire din Economie : Dolarul a cedat 0,14% în lupta cu leul
Pagina a fost generata in 0.9984 secunde