Fructele meridionale și tropicale "originare" din Chișinău sunt scutite de taxe vamale

261
Fructele meridionale și tropicale

Articole de la același autor

Începând de la 1 septembrie 2014, produsele originare, importate din Republica Moldova sunt exceptate de taxe vamale, a anunțat Direcția Generală a Vămilor. Măsura se aplică în baza Acordului de asociere dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova.

Pentru anumite categorii de fructe și legume, scutirea se acordă în limitele unor contingente (cantități totale pe an). Spre exemplu: tomate - 2.000 tone, usturoi - 220 tone, struguri - 10.000 tone, mere - 40.000 tone, prune - 10.000 tone, suc de struguri - 500 tone.

Surprinzător, în categoria fructelor "originare" din Republica Moldova, care se bucură de scutire, fără contingentare, sunt incluse, printre altele: portocalele, clementinele, monreales și satsumas, mandarinele și wilkings, tangerinele, lămâile și alte fructe meridionale.

Nu trebuie să ne mirăm. Se știe foarte bine că aceste categorii de fructe sunt produse pe scară largă și în agricultura românească. Drept dovadă, în piețele și târgurile de pe la noi, precupeții autohtoni vând, în baza carnetelor de producător eliberate de primăriile comunale, portocale, mandarine, banane, kiwi și altele din aceeași familie. Dacă precupeții din România produc fructe meridionale și tropicale, de ce n-ar produce și cei din Chișinău?

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4005 secunde