Fost comandant de navă: "Am fost aruncați în cea mai mare mizerie socială, nu avem bani nici de medicamente!"

12488
9
Fost comandant de navă:

Articole de la același autor

"Sistemul pensiilor publice bazate pe punctaj ne-a aruncat în cea mai mare mizerie socială, fără posibilități de supraviețuire, nici chiar medicamentele necesare nu le putem procura!".

Aceasta este declarația terifiantă a comandantul de cursă lungă Stelian Ursu, făcută în timpul întrunii de la București, la care au participat o delegație a Ligii Navale Române, alcătuită din comandanții de nave maritime Stelian Ursu, Mircea Bulgăr și Cherim Nejmedin, reprezentanți ai Ministerului Muncii și Justiției Sociale și deputatul George Vișan.

Subiectul discuțiilor a fost revizuirea legislației pensiilor în domeniul naval, precum și promovarea unei inițiative legislative în vederea reparării unei inechități produse personalului navigant maritim care a efectuat serviciul numai pe navele comerciale aflate sub pavilion românesc.

"Am stat de vorbă pe marginea memoriului semnat de peste 150 de comandanți, comandanți secunzi, ofițeri și șefi mecanici. Reprezentanții ministerului au promis ca vor analiza situația noastră, iar în luna ianuarie, odată cu noua lege a pensiilor, avem speranța că și nouă, atâți câți am mai rămas, ni se va face dreptate", a mai spus clc. Stelian Ursu.

Comentează știrea

Băsescu
13 decembrie 2017
Să se uite în urma

Să vadă ce au facut cu banii cand făceau un voiaj si lua bani de un apartament făceau petreceri si beți si acu se plâng uite asa ii baga si pastila de acu in acelasi cacat sa plateasca taxe si impozite ptr securisti de alta data

unu
13 decembrie 2017
pensii?

Astia nu au iesit la pensie in 1990. Aveau pensie mai mare. Au navigat haiduci fara sa cotizeze un ban si normal ca atunci cand aduni la ceva zero si apoi imparti la toti anii iti iese mai nimic. Stiau asta dar nu au dat doi bani. Acu paling. Stati bai nene ca toata lumea vrea o pensie decenta, nu numai voi. Eu credeam ca luptati pentru desfiintarea pensiilor speciale. Numai asa punctul de pensie va fi de 70-90 %. Altfel, o sa ramana la 30-40 la suta. Asta e dreptatea !

muncitor
13 decembrie 2017
pensie

Ce sa zic de voi mai nene? Eu am pensie de handicap 800 de lei si 100 supliment. Am lucrat 25 de ani in constructii la carca si acu merg in carja . Eu nu merit mai mult? Toti handicapatii din accidente de munca , haideti sa mergem la Parlament pentru pensie mai mare. Nu putem trai in acest hal !

Nemo
13 decembrie 2017
somer pe apa

Aratati bine domnilor comandanti. Cred ca inca mai puteti naviga pe bani adevarati, nu sunteti schiopi, nu sunteti bolnavi. Unul din voi chiar posta din voiaj. Flota s-a dus de vreo 20 de ani. Sa nu spuneti ca sunteti pensionari din 1996 - 1997 ca nu va cred. In tot acest timp trebuia sa va ganditi ca vine si vremea pensiei. Oricum nu va plang, aveti case si apartamente. Saraci sunt cei care au muncit in tara, nu voi. La treaba nu la intins mana.

noi nu navigam
13 decembrie 2017
Trebuia sa aveti bani

Din cauza voastra sunt explodate preturile in cta. Ati cumparat apartamente, vile, masini de lux la orice pret. Nenorocitii care vand stiu acest lucru, si tot cresc preturile din cauza voastra, ca voi dati oricat

P.
13 decembrie 2017
Alo

Poate rascoliti cacatu si se pun astia astia se ne impoziteze salariile ca ma pis pe ea de tara

Georgeta
13 decembrie 2017
Pensii

Da când va cer fostele neveste pensie de întreținere pentru copii de ce plătiți la minim pe economie si nu la adevăratul venit? Restul e diurna..... nu se declara, nu se impozitează.... Avantaje si dezavantaje! Nu va mai plângeți!

Lazaridis
14 decembrie 2017
Pensii

Nu va bucurati de nefericirea altuia, ba dimpotriva, oricum nu ajung banii de pensii...

Ofiter 3 Poteleanu
14 decembrie 2017
ptr. "Georgeta"

"Georgeta" , nu ai dreptate... Copiii sigur sunt facuti cu amantii , deci de ce sa platesca ?!?

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 13 Decembrie 2017
Stire din Economie : Iată ce decizie a luat Facebook
Marţi, 12 Decembrie 2017
Stire din Economie : Inflația a crescut la 3,2%
Miercuri, 13 Decembrie 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei
Miercuri, 13 Decembrie 2017
Stire din Economie : Leul pierde pe toate fronturile valutare
Pagina a fost generata in 0.831 secunde