Florin Cîțu, anunț devastator despre deficitul bugetar

252
Florin Cîțu, anunț devastator despre deficitul bugetar - florincituanuntdevastatordespred-1575899395.jpg

Articole recomandate

Noul ministru de Finanțe, Florin Cîțu, susține că predecesorul său, Eugen Teodorovici, fusese avertizat încă din primăvară asupra riscului depășirii deficitului bugetar. Cîțu susține că pesediștii au preferat însă să ascundă acest pericol.


Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a prezentat un document intern din 28 ianuarie 2019, document ce conține o notă de avertizare către fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Actualul ministru al Finanțelor a declarat ferm că Guvernul PSD știa din aprilie despre deficitul de 4%.

"Din 28 ianuarie Eugen Teodorovici știa foarte bine că s-ar putea să aibă veniturile supraestimare în buget. Nu s-a întâmplat. În aprilie au apărut primele semne serioase tot într-o notă internă, iar aici lucrurile devin serioase. (...)În aprilie 2019 ministrul Finanțelor știa că are o estimare deficit 4% din PIB. I se spunea că trebuie să ia măsuri suplimentare, nu a făcut acest lucru. În iunie continuă deteriorarea execuției bugetare și a situației veniturilor, iar aici apare un alt avertisment", a declarat Florin Cîțu.


Florin Cîțu a mai subliniat că Guvernul PSD a știut de la începutul anului că fără măsuri suplimentare deficitul ajunge la 4% la sfârșitul anului.

"Au mințit în Parlamentul României și au ascuns această informație. Tot ceea ce noi prezentăm astăzi era știut de cei din Guvernul PSD. Puteau salva această situație la începutul anului. Totul a fost premeditat. Au pus mai presus de interesul României, interesul personal", a precizat Florin Cîțu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 16 Noiembrie 2019
Stire din Economie : Politica economică, pe scurt
Pagina a fost generata in 1.4384 secunde