Fiscul va apela la tehnica verificării documentare pentru a-i depista pe evazioniști

205
Fiscul va apela la tehnica verificării documentare pentru a-i depista pe evazioniști - fisculvaapelalatehnicaverificari-1594219153.jpg

Articole de la același autor

A fost pus în dezbatere publică proiectul de ordin al președintelui ANAF privind stabilirea unor competențe de efectuare a verificării documentare fiscală. Conform acestuia, pentru stabilirea corectă a situației fiscale a contribuabilului, organul fiscal poate proceda la o verificare documentară. Aceasta constă în efectuarea unei analize de coerență a situației fiscale a contribuabilului, pe baza documentelor existente la dosarul fiscal al contribuabilului, precum și pe baza oricăror informații și documente transmise de terți sau deținute de organul fiscal, care au relevanță pentru determinarea situației fiscale.

În situația în care se constată existența unui risc fiscal cuantificabil, organele fiscale pot stabili situația de fapt fiscală, prin calcularea unor diferențe de creanțe fiscale datorate, prin emiterea unei decizii de impunere sau pot dispune măsurile necesare respectării prevederilor legale.

Stabilirea contribuabililor ce vor fi supuși verificării documentare se va realiza în baza rezultatului analizei de risc, care este furnizat de Direcția Generală de Management al Riscului.

Potrivit proiectului de act normativ, verificarea documentară va fi efectuată de structurile Inspecției Fiscale, de Antifrauda Fiscală și de structurile cu atribuții de verificare a situației fiscale personale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 08 Iunie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.7196 secunde