Fiscul a lansat cea mai amplă campanie de controale efectuată vreodată

299
Fiscul a lansat cea mai amplă campanie de controale efectuată vreodată - fisculalansat-1564946563.jpg

Articole de la același autor

Începând cu data de 1 august 2019, ANAF a demarat o amplă acțiune de control în vederea combaterii evaziunii fiscale și pentru creșterea conformării la declarare a obligațiilor fiscale. În acest an vor fi efectuate 150.000 de controale cu această tematică. 
Este vizată, în principal, zona București – Ilfov, adevărata placă turnantă a evaziunii fiscale din România. La această acțiune efectivele au fost suplimentate cu 200 de inspectori.


Controalele vizează, în principal, domeniile alimentație publică, construcții, transport, comerț, dar si combaterea muncii la negru, împreună cu Inspecția Muncii, fără însă a se limita la acestea.


De asemenea, în cadrul acțiunii, inspectorii antifraudă vor verifica inclusiv modul în care contribuabilii respectă obligația legală privind dotarea si utilizarea noilor case de marcat cu jurnal electronic. 


Amploarea acțiunii Fiscului trebuie privită mai ales prin prisma foamei de bani a statului. În primul semestru din 2019, Guvernul Dăncilă a reușit "performanța" de a închide execuția bugetară cu un deficit istoric, de 19,96 miliarde de lei, respectiv 1,94% din PIB. Prin această nemaivăzută campanie de controale, Fiscul speră să crească gradul de colectare a veniturilor bugetare.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5263 secunde