Fiscul a declanșat operațiunea "Iceberg"

310

Articole de la același autor

Agenția Națională de Administrare Fiscală a demarat operațiunea "Iceberg", se arată într-un comunicat de presă. Este vorba de o amplă acțiune de verificare fiscală a celor mai mari companii, acoperind toate domeniile de activitate economică din România.

Potrivit comunicatului dat publicității, operațiunea "Iceberg" se va desfășura pe întreaga durată a anului 2019 și presupune intensificarea controalelor și eficientizarea derulării acestora la companiile mari, cu scopul menținerii unui tratament echidistant pentru toate categoriile de contribuabili care desfășoară activități în România.

Obiectivele urmărite de ANAF, în perioada următoare, sunt: combaterea fenomenului externalizării profitului; verificarea manierei în care companiile mari gestionează relațiile economice între companii din grupul din care fac parte; destructurarea lanțurilor tranzacționale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, prin identificarea și instrumentarea fenomenelor de fraudă fiscală cu implicații fiscale negative semnificative asupra bugetului statului. 


La nivelul ANAF, s-a constituit o echipă de lucru care va iniția verificări fiscale la contribuabilii cu activitate de impact în toate domeniile de activitate economică. Acestea vor avea la bază evaluarea riscului pentru fiecare contribuabil, în raport cu legislația fiscală.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3144 secunde