Firmele care nu depun declarațiile fiscale riscă să închidă afacerea

143
Firmele care nu depun declarațiile fiscale riscă să închidă afacerea - constanteniisepotprogramaonlinel-1592405234.jpg

Articole de la același autor

Potrivit Codului de procedură fiscală, contribuabilii care nu își îndeplinesc, pe parcursul unui semestru calendaristic, nicio obligație declarativă prevăzută de lege sunt declarați inactivi fiscal și le sunt aplicabile prevederile din Codul fiscal privind efectele inactivității fiscale. Unui contribuabil declarat inactiv i se anulează, din oficiu, înregistrarea în scopuri de TVA, iar inactivitatea se înscrie în cazierul fiscal al contribuabilului și al reprezentanților legali ai acestuia. Pentru a se reactiva, contribuabilul respectiv trebuie să-și îndeplinească toate obligațiile declarative prevăzute de lege și să nu înregistreze obligații fiscale restante.

Prin Ordinul președintelui ANAF nr. 934/2020 s-a stabilit că, pentru declarațiile fiscale al căror termen legal de depunere s-a împlinit în perioada stării de urgență, notificările de nedepunere a declarațiilor fiscale se emit în termen de 30 de zile de la data încetării stării de urgență.

După expirarea termenului legal de depunere a declarațiilor fiscale, din data de 25 iunie 2020, organele fiscale aplică procedurile pentru identificarea contribuabililor ce urmează a fi declarați inactivi. ANAF va transmite notificări celor ce nu au depus declarațiile fiscale, iar mai apoi îi va notifica pe cei ce îndeplinesc condițiile de a fi declarați inactivi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3855 secunde