Finanțare pentru fermierii care angajează tineri

de Ion TIȚA-CĂLIN Luni, 27 Mai 2019 252
Au fost aprobate normele metodologice de aplicare a Legii nr. 336 din 2018 privind programul de stimulare a angajării tinerilor în agricultură, acvacultură și industria alimentară. Conform actului normativ, fermierul care face dovada angajării a doi tineri în cadrul programului beneficiază de următorul sprijin financiar lunar, pentru fiecare persoană astfel angajată: 


- 1.000 de lei pentru persoanele cu studii superioare de specialitate în domeniul agricol, acvacultură și/sau industrie alimentară; 
-  750 de lei pentru persoanele cu studii medii de specialitate, precum și cursuri de formare profesională de scurtă durată în domeniile amintite;


- 500 de lei pentru persoanele fără studii. 


Pentru a beneficia de prevederile legii, fermieri trebuie să încheie cu tinerii angajați în cadrul programului contracte individuale de muncă cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată sau determinată, dar nu mai puțin de 12 luni. 


Pentru anul 2019, programul are alocate fonduri totalizând 30 de milioane de lei. Se estimează că, datorită acestei măsuri, vor fi angajați 3.000 de tineri în anul 2019. Înscrierea în program se poate face până la data de 31 decembrie 2020. 


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei