"Fierbe" piața terenurilor agricole. Peste 2.000 de solicitări pe județ

3218

Articole recomandate

Piața funciară privind terenurile agricole "s-a agitat", potrivit ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, care a precizat, vineri, că există zeci de mii de solicitări privind tranzacții cu acest tip de terenuri, în zonele fertile ale țării, informează Agerpres.

"S-au accelerat vânzările și cumpărările de teren. Piața funciară s-a agitat în câteva județe, în mod deosebit în județele din partea de vest a țării, Timișul, Aradul, în partea de sud a țării, zonele unde fertilitatea solului este mai ridicată. Evident, interesul este mai puternic aici. Câștigurile prin cultivarea terenurilor sunt mai mari și piața capătă un anumit dinamism și interesul este sporit. În ultima perioadă, au ajuns câteva zeci de mii în anumite zone ale țării. Am situația pentru partea de sud a țării. Săptămânal, sunt undeva la 2.000 de solicitări pentru un județ, ceea ce este foarte mult", a declarat ministrul Agriculturii, aflat în vizită la o fermă agrozootehnică din Curtici.

Acesta a adăugat că circulația terenurilor este liberă, dar balanța trebuie să încline spre fermierul român.

"Evident că circulația terenurilor este liberă, dar restricții trebuie să fie, astfel încât echilibrul acesta între interesul nostru și al altora să-l ducem în favoarea fermierului român, a tânărului fermier, pentru că nu o să putem mâine să înlocuim fermierii românii decât cu tinerii fermieri români, dar nu poți să fii fermier dacă nu ai pământ. Balanța trebuie să încline tot timpul, repet, tot timpul spre interesul național, tot timpul spre fermierul român, spre fermierul român", a adăugat Petre Daea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2804 secunde