Fermierii se unesc în Alianța pentru Agricultură și Cooperare

192
Fermierii se unesc în Alianța pentru Agricultură și Cooperare - fermieriiseunescnaliantapentruag-1583358019.jpg

Articole de la același autor

Patru mari organizații ale fermierilor români au decis să încheie un acord de colaborare, ce va purta numele Alianța pentru Agricultură și Cooperare. Este vorba de Federația Națională a Producătorilor din Agricultură, Industria Alimentară și Servicii Conexe din România – "PRO AGRO", Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România – "LAPAR", Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – "UNCSV" și Asociația Producătorilor de Porumb din România – "APPR".
Obiectivul comun al celor patru organizații este promovarea intereselor producătorilor și cooperativelor agricole, ale industriei alimentare și serviciilor conexe. Ele au convenit să colaboreze de pe poziții de egalitate, susținându-se reciproc pentru realizarea obiectivelor asumate, în interesul fermierilor.


În comunicatul dat publicității se arată că: "La nivelul mediului asociativ din sectorul agricol se înregistrează o lipsă de structură a dialogului civil cu decidentul public atât național, cât și european fapt care se reflectă în incoerența documentelor de poziție și în lipsa unei abordări sistemice a problematicii sectoriale. În domeniul acesta se confundă de multe ori dialogul social reglementat prin Legea 62/2011 (actualizată) cu consultarea parților implicate în sectoarele economiei naționale și în special în sectoarele agricol și alimentar. Consecința acestui fapt este simularea de cele mai multe ori a consultării civile și invitarea la dialog alături de reprezentanții legitimi ai sectoarelor, a unor entități care deturnează, în funcție de diferite interese individuale sau de grup restrâns, discuțiile de la adevăratele teme de interes general. Fermierii români nu au o reprezentare consistentă la nivelul structurilor de dialog civil (CDG) instituite la nivel european, pentru a fi cu adevărat activi în vederea soluționării problemelor reglementate de politica agricolă comună. Chiar dacă legislativ a fost creat cadrul general de participare a fermierilor români la structurile europene membre în CDG DG Agri prin Legea 52/2015, însă lipsa unei organizări naționale a dialogului instituțional a făcut imposibilă prezența reprezentanților români la masa negocierilor, afectând în mod categoric rezultatele negocierii programelor naționale de dezvoltare rurală."


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 31 Ianuarie 2020
Stire din Economie : Campania de informare a fermierilor
Pagina a fost generata in 0.4117 secunde