Fermierii afectați de secetă vor primi despăgubiri de la stat

198
Fermierii afectați de secetă vor primi despăgubiri de la stat - ddd-1586601718.jpg

Articole recomandate

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a dat asigurări, sâmbătă, la Tulcea, că fermierii afectați de secetă vor primi în acest an despăgubiri din partea statului, potrivit Agerpres. Ministrul a avut o întâlnire cu oficialitățile tulcene pentru a afla situația culturilor din județ și suprafețele irigabile și a menționat că autoritățile sunt preocupate să asigure funcționarea sistemului de irigații.

"I-am asigurat pe fermieri că toți cei care vor suferi pagube din cauza secetei anul acesta vor primi despăgubiri pentru că așa e normal. Comitetele pentru situații de urgență se vor întruni și vor merge să evalueze dimensiunea pagubelor, astfel încât să avem o imagine cât mai obiectivă, să știm exact câți bani trebuie să alocăm, iar fermierii să fie despăgubiți", a afirmat ministrul Agriculturii.

Oros a mai spus că și apiculturii afectați de secetă vor primi sprijin prin Programul Național Apicol care urmează să fie adoptat prin hotărâre de Guvern. "Ne preocupăm acum ca pe toate suprafețele irigabile să fie apă suficientă. Am alocat bani atât pentru modernizarea infrastructurii principale cât și pentru extinderea infrastructurii secundare, precum și pentru plata apei și a curentului până la pompele de punere sub presiune. Îi îndrumăm pe fermieri să facă cereri de încheiere a contractelor pentru ca apa să ajungă la culturi", a menționat ministrul Oros.

În ceea ce privește piscicultura, ministrul Agriculturii a precizat că platforma deschisă producătorilor agricoli este deschisă și celor piscicoli din Delta Dunării. De asemenea, ministrul Oros a atras atenția că ordonanțele militare emise până acum vin în sprijinul populației. "Ordonanțele militare ne permit să luăm măsuri graduale și de câte ori e nevoie. Asta nu înseamnă că peste o săptămână sau două, pe anexa aceea nu poate să apară sau să dispară un aliment sau două, în funcție de evoluția stocurilor și de cum funcționează și piața europeană. Toate statele europene sunt îngrijorate și fiecare încearcă să-și ia măsuri asiguratorii", a mai spus ministrul Agriculturii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2778 secunde