Ministrul Energiei, Toma Petcu:

"Exportul de energie electrică a crescut cu aproximativ 60% față de 2016"

154

Articole recomandate

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat, vineri, că exporturile României de energie electrică au crescut în acest an cu aproximativ 60% față de anul trecut. 


"Dacă ne-am uita pe primele șapte luni - se închide și a opta, România este exportator net de energie electrică. A crescut cam cu 60% față de anul trecut exportul de energie electrică, ceea ce înseamnă foarte clar că România produce, cu siguranță, mai mult decât consumă. Asta pentru că avem posibilitatea, dintr-un mixt energetic destul de dezvoltat, să producem energie. Într-adevăr, pe această perioadă am avut unele probleme cu condițiile meteo, fiind o secetă destul de puternică, am avut rezerve mai mici în lacuri și pe partea de hidro am produs mai puțin, dar am avut rezerva pe cărbune", a spus ministrul. 


În ceea ce privește liberalizarea pieței de energie electrică, Toma Petcu recunoaște că nu există un interes al populației pentru schimbarea furnizorului, deși acest lucru le-ar putea aduce facturi mai mici. 


"Din păcate, nu pot să spun că există un interes major în rândul populației să facă această mutare. Probabil nu neapărat, pentru că economic cu siguranță este, ci datorită faptului că încă nu sunt foarte convinși că această mutare de la o firmă tradițională, cu care ei colaborează de 20-30 ani, poate fi făcută și către terți care până acum nu știu cu ce se ocupă și nu au auzit de ei. Și sunt foarte reticenți la acest transfer al contractului și al furnizării de energie electrică", a explicat Petcu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Mai 2016
Stire din Economie : Cum au evoluat companiile energetice
Vineri, 22 Aprilie 2016
Stire din Economie : Companiile energetice, la PoliFEST
Pagina a fost generata in 0.465 secunde