Experți ai Comisiei Europene, la Ministerul Agriculturii

212
Experți ai Comisiei Europene, la Ministerul Agriculturii - expertiaicomisieieuropene-1550186571.jpg

Articole de la același autor

La solicitarea ministrului Agriculturii, Petre Daea, o echipă de experți ai Comisiei Europene a venit la București. Împreună cu experți de la ANSVSA, aceștia s-au deplasat în țară, în vederea stabilirii celor mai potrivite măsuri pentru eradicarea pestei porcine africane și reducerii pierderilor economice. 


Ministrul a dat asigurări că evoluția bolii a fost și este în permanență monitorizată, prin examene clinice și de laborator zilnice, că se aplică măsuri și se întreprind acțiuni în funcție de circumstanțe. ANSVSA se bazează pe sprijinul și înțelegerea cetățenilor pentru respectarea acestor măsuri, având în vedere gravitatea bolii și consecințele economice generate de apariția ei. 


Reprezentanții DG SANTE au afirmat că vor colabora foarte strâns cu autoritățile din România, pentru a avea o imagine cât mai clară asupra situației evoluției bolii, astfel încât să identifice cele mai bune soluții la problemele cu care țara noastră se confruntă din această perspectivă și că vor propune suplimentarea fondurilor destinate combaterii acestei boli. 


Ministrul român a anunțat că se va organiza, la București, o conferință ministerială dedicată acestei boli, precum și altor boli transfrontaliere la animale, care să pună totodată bazele unui for științific de cercetare găzduit de țara noastră.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 15 Februarie 2019
Stire din Economie : Fiscul rade tot ce mișcă prin Vamă
Miercuri, 13 Februarie 2019
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 1.4496 secunde