Evaziune fiscală de 84 de milioane lei cu mașini second-hand

388
Evaziune fiscală de 84 de milioane lei cu mașini second-hand - evaziunefiscalade84demilioanelei-1582902907.jpg

Articole de la același autor

În ultimele zece luni, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală au verificat un număr de 472 contribuabili (persoane juridice și persoane fizice) care comercializau autoturisme de lux la mâna a doua provenite din Germania, Olanda și Austria, fără să plătească obligațiile fiscale. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate amenzi în valoare totală de peste 3,9 milioane lei și au fost confiscate 35 de autoturisme.

În 20 de cazuri au fost sesizate organele de urmărire penală pentru prejudicii cauzate bugetului de stat în valoare totală de peste 72 milioane lei. Pentru asigurarea recuperării prejudiciilor evaluate la peste 84 milioane lei au fost instituite 51 de măsuri asigurătorii asupra a 170 de autoturisme.

Iată cum acționau evazioniștii: firmele erau înființate pe numele unor persoane fizice cu situație materială precară, iar autoturismele erau cumpărate cu numerar de către persoane fizice la un preț cu cel puțin 19% (cota neplătită de TVA) mai mic decât prețul pieței.

Cuantumul mare al prejudiciului calculat de inspectorii antifraudă a determinat inițierea cooperării cu Poliția Română. O parte dintre cazurile instrumentate de către inspectorii antifraudă au fost valorificate de către organele competente sesizate, în cadrul unor acțiuni comune, precum acțiunea din data de 25 februarie, inițiată de polițiști ai Direcției de Investigare a Criminalității Economice - I.G.P.R. Direcția Generală Antifraudă Fiscală atrage atenția asupra faptului că prețul mic al unei mașini la mâna a doua poate ascunde mai mult decât probleme tehnice. Rezultatele obținute subliniază importanța acordată de către ANAF comerțului cu mașini rulate, iar controalele din acest domeniu vor continua.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1133 secunde